»Putin låter Tjetjenien bli en experimentverkstad«

Med en klar majoritet röstade EU-parlamentet under torsdagen igenom en resolution med krav på att Rysslands Putin sätter stopp för förföljelser, tortyr och mord på homosexuella i Tjetjenien.

Kris i hiv-arbetet efter halverad budget

Utbildningar dras in, kondomkampanjer stoppas och tidningen Insikt läggs ned. Det är konsekvenser av att 75 miljoner av det statliga hiv-stödet försvunnit.

Nu ska Trump och hans »Gag Rule« få svar på tal

I hopp om att minimera skadorna efter Donald Trumps »Gag Rule« samlas i dag ett 50-tal länder i Bryssel för att samla in pengar till fonden She Decides.

Transvården för personer med funktionsnedsättning brister

Ottar träffar Maria som har intellektuell funktionsnedsättning och drabbats av okunskap i transvården.

»Våra rättigheter är hotade«

I söndags valdes den konservativa François Fillon till franska högerns kandidat i presidentvalet 2017. Enligt opinionsmätningarna kommer det stå mellan honom och högerextremisten Marine Le Pen.

Slut shaming, transupplysning, högerextremism och mensmakt!

Slut shaming, transupplysning, högerextremism och mensmakt! Ottars sexualpolitiska samtal på Bokmässan 2016.

Lagstrid om abort i El Salvador

El Salvador har idag en av de strängaste abortlagarna i världen. Men nu tas kanske ett första steg mot avkriminalisering av abort i El Salvador.

»Vi vann ett slag men kriget fortsätter«

De polska demonstranterna stoppade ett totalt abortförbud men regeringspartiet lämnar dörren öppen för ett nytt försök. Nu kraftsamlar demonstranterna för fortsatt kamp och hoppas på Europas stöd.

Var finns kondomerna?

Vet unga i Stockholms län var de kan hitta gratis kondomer? Det ska landstinget i Stockholm ta reda på i en ny undersökning.

Abortlagen tillåter inte vårdvägran

I måndags avslutades målet i Nyköping tingsrätt där barnmorskan Linda Steen stämt landstinget för att hon nekats anställning när hon vägrat arbeta med aborter, och åberopat samvetsfrihet.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk