»Jag är verkligen inte lycklig här«

Är du bög och från Syrien finns det inga säkra rum, varken i Aleppo, Beirut eller New York. Ramsis« i New York säger att stämningen mot hbtq-personer och invandrare i Trumps USA blir allt råare.

Fans, flator och fängelsedrama

Kvinnofängelset, Orange is the New Black, Oz. Varför är vi så fascinerade av tv-serier som utspelar sig innanför höga murar i enkönade miljöer?

Motormästare

Theresa Traore Dahlberg gör film om unga kvinnor som pluggar till bilmekar i Ougadougo i Burkina Faso.

»Jag fattar nu att det var ett övergrepp«

Mattias är dömd för sexualbrott. Vi pratar om att komma ut som bög på ett svenskt fängelse, om behandling för sexualbrottslingar, och om risken att begå nya övergrepp.

»Får kvinnor här inne ha sex med varandra?«

Tiden i kvinnofängelse var hård, med längtan efter barnen, förhör och förflyttningar. Men också ny vänskap och kärlek. Francis berättar om att sitta inne.

Ständigt hot om bakslag i Latinamerika

Kampen för sexuella rättigheter präglas i Latinamerika av en konstant spänning mellan framsteg och bakslag. Ottar träffar Giselle Carino, en av de som leder arbetet för sexuella rättigheter i regionen

En egen sexualitet

Vad menar vi egentligen med barns sexualitet? Ottar har pratat med sexualupplysarna Fox Foxhage och Suzann Larsdotter.

»Varje blödande kvinna är misstänkt«

Ottar har träffat aborträttsaktivisten Sara García från El Salvador. Hon arbetar för att lagförslaget som skulle ge rätt till abort i vissa situationer ska gå igenom.

Miluska kämpar för rätten till sin identitet

Ottar har träffat Miluska Luzquiños, transaktivist från Peru. Hon berättar om transkamp i Peru och varför det är så viktigt att könsidentitetslagen går igenom.

Stort fan av fittutlösning

Den brittiska filmcensuren införde för ett par år sedan förbud mot fittutlösning för att reglera porr- och erotikfilm. Ottar intervjuar Paulita Pappel, regissör inom det som kallas »feministisk porr«.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk