PrEP – Ny sexuell revolution med förhinder

Den nya behandlingen mot hiv innebär frigörelse för många, samtidigt ökar pressen på kondomlöst sex. Ottar tar tempen på PrEP.

»Otroligt många desperata kvinnor får inte hjälp«

Dålig information, okunskap bland vårdpersonal och svårt att få tag i läkemedel. Trots att väldigt många lider av hormonomställningen, lämnar klimakterievården mycket att önska.

Stor brist på läkemedel mot klimakteriebesvär

Trots att hundratusentals kvinnor i klimakteriet har besvär, är det en djungel att få tag på medicin. Ottar pratar med kvinnorna som påverkas.

Så kan aborträtten i USA påverkas med Amy Coney Barrett i högsta domstolen

Vad står på spel för aborträtten i USA om katolska konservativa domaren Amy Coney Barrett väljs in i högsta domstolen? Sarah Clyne Sundberg ger oss en analys.

Skinnet som politisk yta

Queera pinuppor, enhörningar eller den feministiska klassikern kvinnotecknet. På huden utmanas normer kring sexualitet, hudfärg och kön

Ny våg av digitalt sexprat

Kliande underliv, orgasmsvårigheter, utebliven mens eller sorg över en döende relation. I ett nytt landskap av facebookgrupper och sexpoddar diskuteras sex öppnare än någonsin.

Vem kommer att vilja ta på mig?

Fjäll, eksem eller acne. Vad händer med sexualiteten när huden orsakar självhat och smärta? Hudåkommor hör till världens vanligaste sjukdomar, men är fortfarande förknippade med skam och stigma.

Svart kärlek

Sociala medier har i år svämmat över av personliga berättelser om våld och diskriminering. Men kan »svart kärlek« vara motgiftet till antisvart hat? Juliet Atto låter fem personer öppna sina hjärtan.

SERIE: Förhuden

Tom af Brockbrock tolkar förhuden i serieform.

»Lite trängsel hade inte varit fel«

Hudhunger! Vi behöver kroppslig närhet för att fungera. Hur har isoleringen till följd av covid-19-pandemin påverkat personer som är äldre eller tillhör riskgrupper?
Prenumerera på
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!