Mot en försvagad samtyckeslag?

I kritiken mot den nya samtyckeslagen finns de som misstänker att regeringens förslag blir mer tandlöst än tänkt.

Ny bok för unga tjejer sprider felaktig fakta om »mödomshinnan«

Nya boken »Tjejguiden« för tjejer 9-12 år skriver att det finns en mödomshinna. »Oförsvarligt att presentera sån här felaktig information år 2018«, säger sexualupplysare från RFSU.

Tvångssteriliseringar fortsätter i Finland

Kritik från både FN och Europarådet biter på Finland som har kvar kravet på tvångssterilisering vid juridiskt könsbyte. Ottar träffar 17-åriga Armin.

Bäddat för FN-strid om sexualundervisning

Starka lobbygrupper vässar motståndet mot Unescos uppdaterade riktlinjer om sexualundervisning – som innehåller nya skrivningar om bland annat abort.

Sexarbete hetaste feministiska frågan i Argentina

I Argentina äger de som verkar för sexarbetares rättigheter just nu den feministiska debatten. Men kritikerna menar att bara vissa röster får höras – och att maktperspektivet saknas.

Vaginism slår knut på sexlivet

Smärtor, kramper – och svårt eller omöjligt att ha omslutande sex. Agnes Ozolins skriver om den märkligt okända folksjukdomen vaginism.

Underbara underliv

»Sexualiteten måste avmystifieras och vi måste ta makten över våra egna kroppar«. De norska läkarstudenterna Nina Brochmann och Ellen Støkken Dahl följer upp succébloggen Underlivet med en bok.

Samtycke på scen med Cleo och Juck

I helgen drar rapparen Cleo och Juck ut på Sverigeturné med Riksteatern för att sprida feminism från scenen. Ottar pratar med Nathalie »Cleo« Missaoui, om #metoo, samtycke och våldtäktskultur.

Förvaltningsrätten avslog rätt till byte av juridiskt kön för ickebinär person

Avslag för ickebinär person om byte av juridisk könstillhörighet i Förvaltningsrätten, nu överklagas domen till Kammarrätten.

I väntan på livet

Som omyndig får du inte ändra juridiskt kön i Sverige. Love, 14, och Mike, 16, räknar dagarna tills de fyller 18.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk