Abdellah Taïa: En vaken röst i Europa

Hyllade marockanska författaren Abdellah Taïa blir mer och mer politisk, en nödvändighet i en allt mer extrem värld. Anna-Maria Sörberg träffar honom på Paris höjder.

Ministern som fick ta över #metoo

Hon fick ta över som jämställdhetsminister när de många vittnesmålen ur Me too-rörelsen övergått i politiska förslag på åtgärder. Vad vill hon se för förändringar? Ottar har träffat Lena Hallengren.

Bimbo Bambino

Alexi Carpentieris debutfilm handlar om ett gäng tonårskillar i Stockholm som säljer sex på fritiden.

Våldtäktsstatistik 1950-2017

Anmälningarna ökar och andelen uppklarningar minskar. Ottar bad datajournalisterna på J++ gå igenom statistiken kring våldtäkter.

Sexualupplysning, Putin och kyrkan

Ryska bloggaren Tatiana Nikonova kämpar för att ge en annan bild av kön, sex & relationer än den som sprids i ryska skolor: »I lärarhandledningen står att en kvinna måste lyda under en man«.

Friskförklaring av transpersoner inom räckhåll

Efter tio års kamp är de psykiatriska diagnoserna för transpersoner nu på väg bort. I juni kommer den nya upplagan av manualen ICD och då ska diagnoserna ha strukits.

Rättelse valguide i papperstidning

I tidningen har MP:s och F!:s partisymboler blivit förväxlade, partiernas svar ligger därmed på fel plats. På ottar.se är informationen korrekt.

Wheeliediva ger lycka

Alter egot Wheeliediva möts av öppenhet och samtal – Anders Eriksson blir lätt osynlig.

Underliv under kniv

Missnöje med könsorganet får allt fler att lägga sig på skönhetsklinikernas operationsbord.

Rätten till toaletten

I striden om transpersoners rättigheter i USA står presidenten på ena sidan och skolelever – och Pentagon – på den andra.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk