Första personen folkbokförd som ickebinär i Argentina

För första gången har en person folkbokförts i Argentina utan något juridiskt kön. Ottar fick en exklusiv intervju med Geronimo Carolina.

Vad är viktigast av allt?

Nu kommer en ny bok för tonåringar om kroppen, känslor och sex. Om relationer, psykisk ohälsa och integritet.

»Jag är rädd för vad hans fascistiska retorik gör med det brasilianska folket.«

På söndag 28 oktober hålls den andra omgången av presidentvalet i Brasilien, och högernationalisten Jair Bolsonaro väntas vinna.

Hej aktivist! Antonia Simon och Karen »Kaz« Lucas

Ottar möter två sexualpolitiska aktivister: Antonia Simon, ordförande för organisationen Mensen, och Karen »Kaz« Lucas, driver den sexpositiva podden The Spread i Kenya.

Metoo på Island: »Vi har blivit synliga«

På Island gick kvinnor med migrantbakgrund samman i ett offentligt metoo-upprop. Starka vittnesmål som kombinerar sexism och rasism skakade om samhället. Ottar lkollar vad som hänt sedan dess.

Nomineringsregn över Ottar!

​Ottar är trippelt nominerad till tidningsbranschens priser i höst, kan vinna »Årets tidskrift« i kategorin fackpress och »Årets omslag« på Tidskriftsgalan.

Banbrytande lesbiskt i Bangladesh

Seriekaraktären Dhee porträtterar normbrytande, lesbisk kärlek i Bangladesh. Ottar intervjuar serieskaparna.

Sött som skaver

Poeten Felicia Mulinari träffar romanaktuella författarna Elin Bengtsson och Tova Gerge och pratar om språkets betydelse för att gestalta begär, sexualitet och makt i relationer.

Min queera neofamilj

Man väljer inte sin familj, sägs det. Men i den queera dansmusikscenen skapas nya familjeband som ibland ersätter uppväxtfamiljen. Jasmine Infiniti är husmoder i New World Dysorder.

»Paradiset är helvetet utan familjen«

Kärleken är inte gränslös. Sedan lagen om familjeåterförening förändrades för två år sedan har familjer splittrats och relationer omöjliggjorts.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk