»Jag tänder på tanken att våldta«

Vad styr våra tändningsmönster och hur gör man när de blir ett orosmoment?

Effektiv metod läker trauman

Idag finns effektiv behandling mot trauma och PTSD med snabba resultat. Men varför vet inte fler att den finns?

»Ett hån att inte ens få en utredning«

Vissa nekas assisterad befruktning på grund av psykisk ohälsa eller att de inte varit singel »länge nog«. Nu ifrågasätter både patienter och flera organisationer Socialstyrelsens bedömningar.

100 år av kamp

Snart blir sexualkunskap ett obligatoriskt ämne på lärarutbildningen. Men vad kommer egentligen att förändras i klassrummet?

Sexmanus orsakar smärta

Många unga har ont vid sex. I debatten talas det om »hårt sex«, men i själva verket finns det många svar. Ottar pratar med ungdomsmottagningarna.

PrEP – Ny sexuell revolution med förhinder

Den nya behandlingen mot hiv innebär frigörelse för många, samtidigt ökar pressen på kondomlöst sex. Ottar tar tempen på PrEP.

Skinnet som politisk yta

Queera pinuppor, enhörningar eller den feministiska klassikern kvinnotecknet. På huden utmanas normer kring sexualitet, hudfärg och kön

Ny våg av digitalt sexprat

Kliande underliv, orgasmsvårigheter, utebliven mens eller sorg över en döende relation. I ett nytt landskap av facebookgrupper och sexpoddar diskuteras sex öppnare än någonsin.

Vem kommer att vilja ta på mig?

Fjäll, eksem eller acne. Vad händer med sexualiteten när huden orsakar självhat och smärta? Hudåkommor hör till världens vanligaste sjukdomar, men är fortfarande förknippade med skam och stigma.

Svart kärlek

Sociala medier har i år svämmat över av personliga berättelser om våld och diskriminering. Men kan »svart kärlek« vara motgiftet till antisvart hat? Juliet Atto låter fem personer öppna sina hjärtan.
Prenumerera på
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!