Ny lag ska stoppa »oskuldsoperationerna«

Nu kommer en ny lag, som ska sätta stopp för oskuldsoperationer. Läkare som utför ingreppen ska kunna förlora sin legitimation.

Fler barn överlever vid tidigare förlossning

Minst 100 barn per år skulle räddas från död eller svår sjukdom i Sverige ifall förlossningar sätts igång i vecka 41 – enligt en ny studie.

Fri abort i Argentina – vad händer nu?

Den historiska legaliseringen av abort i Argentina – efter en nervdallrande omröstning i senaten – var bara början. Här är tre saker som händer nu i landet!

Regeringen satsar på intersex – men stoppar inte kritiserade operationer

I regeringens nya hbtqi-handlingsplan satsas det för första gången på intersexfrågan. »Vi har inte gjort tillräckligt för intersexpersoners situation i Sverige«, säger Åsa Lindhagen (MP).

Linda och Martin nekas IVF för att de har boendestöd

Trots att Linda och Martin har egna könsceller beslutade kliniken om en utredning som endast krävs vid donerade könsceller. Nu har paret tagit hjälp av Antidiskrimineringsbyrån i Uppsala.

Oskuldsoperationerna: »Det är möjligt att dra in läkarlegitimationen«

Jämställdhetsministern menar att oskuldsoperationerna ska upphöra. »Det är helt förkastligt och djupt oetiskt att bedriva sådan här verksamhet«

Klinik i Stockholm utför »oskuldsoperationer«

En klinik i Stockholm utlovar blödning på bröllopsnatten. Priset är 15 500 kronor.

Vad kan vi vänta oss av Biden?

Kan Joe Biden återkalla Trumps otaliga försämringar i flera sexualpolitiska frågor. Vad kan vi förvänta oss?

»Vi vill ha en könsneutral föräldrabalk«

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen vill med den ny ge alla typer av familjer större laglig trygghet. Men någon utredning kring om ett barn ska kunna ha fler juridiska föräldrar än två blir det inte.

»Otroligt många desperata kvinnor får inte hjälp«

Dålig information, okunskap bland vårdpersonal och svårt att få tag i läkemedel. Trots att väldigt många lider av hormonomställningen, lämnar klimakterievården mycket att önska.
Prenumerera på
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!