Underbara underliv

»Sexualiteten måste avmystifieras och vi måste ta makten över våra egna kroppar«. De norska läkarstudenterna Nina Brochmann och Ellen Støkken Dahl följer upp succébloggen Underlivet med en bok.

Samtycke på scen med Cleo och Juck

I helgen drar rapparen Cleo och Juck ut på Sverigeturné med Riksteatern för att sprida feminism från scenen. Ottar pratar med Nathalie »Cleo« Missaoui, om #metoo, samtycke och våldtäktskultur.

»Hyresgästen får inte störa de boende«

ENKÄT: Hur ställer sig hyresvärdarna till att upplåta ut lokaler åt BDSM-föreningar? Ottar frågade fyra svenska bostadsbolag.

»Vi måste få ett stopp på våldet mot hbtq-personer«

BOLIVIA. Ottar träffar människorättsjuristen Martin Vidaurre Vacca som kämpar för att stärka hbtq-personers rättigheter i Bolivia. De är på frammarsch, men det finns mycket att göra.

Tar fasta på aktivismen

Ottar har träffat regissören Farnaz Arbabi som sätter upp Angels in America på Dramaten i vinter.

»En märklig och olycklig dom«

En norsk domstol har i dagarna gett en vårdvägrade läkare rätt. Ottar bad RFSU:s förbundsjurist Sara Bäckström reda ut frågan.

För gammal för puberteten

I boken Två världar möts – att leva med Aspergers syndrom skriver Andreas om mötet med ungdomsmottagningen. Ottar publicerar här ett utdrag ur boken.

Aktivism i aidspanikens Paris

120 BPM (120 slag i minuten) är en ny fransk spelfilm som skildrar Paris queerkultur under 1990-talets aidspanik och organisationen Act Up.

Samtala mer, döm mindre

Hur ska vården jobba med att förebygga missbruk och sexuellt överförbara sjukdomar i samband med kemsex?

Sexualpolitik från höger till vänster

ENKÄT: Vad vill partierna? Med ett år kvar till valet frågade Ottar åtta partier om deras visioner och syn på sexualpolitiken.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk