Sexualupplösning

Ottars chefredaktörer om att sexualupplysning äntligen verkar ha seglat upp som en legitim politisk lösning på samhällsproblemet med sexuella trakasserier och övergrepp.

En känsla av feministisk vår

Ottars chefredaktörer om flodvågen av vittnesmål om sexuella trakasserier under #metoo. Det går inte att backa bandet.

Sugar daddy, sugar baby

Att rika äldre män tar sig friheten att sexualisera yngre kvinnor är old news och bara tröttsamt. Trots det verkar sugardejtingfenomenet bara växa.

Gays with guns

Ottars chefredaktörer om hur hbtq-hatande storpolitik legitimerar trakasserier, hat och våld. Efter massakern på klubben Pulse i Orlando uppmanar organisationer som Pink Pistols queers att beväpna sig

Förlossning under lysrör

Vi har rätt att få föda barn på sjukhus, skriver Ottars chefredaktörer. Konsekvensen av att lägga ned förlossningsavdelningar som den i Sollefteå blir fler otrygga födslar. I värsta fall i en bil.

Sexualpolitisk ketchupeffekt

Sexualbrottsutredningen innehåller en mängd lovande förslag – inte bara om samtycke. Nu är det upp till bevis, konstaterar chefredaktörerna som summerar ett händelserikt sexualpolitiskt år.

Historien upprepar sig kring abortförbud i Polen

En våldtagen tonåring, någon som bär på ett döende foster eller själv är svårt sjuk ska tvingas fullfölja graviditeter enligt nya förslaget om totalförbud av abort i Polen.

Sex är politik

Ottars chefredaktörer reder ut varför uttalanden som: »Sex och politik hör inte ihop« och »Sex är och ska vara en privatsak« är helt uppåt väggarna.

En inbox full av dynga

Samtidigt som tryckfrihetsförordningen firar 250 år säger en av fyra journalister att de har undvikit vissa ämnen på grund av påtryckningar. Journalisthoten är demokratihot att ta på största allvar.

Vad vi (inte) vet

Vad är det som säger att ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan inte kommer från en familj med feministiska förkämpar? Ottars chefredaktörer om alltför snabba slutsatser.
Subscribe to
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!

Ottar i Qiozk