PP-pris.jpg

Journalistpraktikanten Emma Lundberg, Carolina Hemlin och Rasmus Malm (Kristina Lindquist saknas på bilden)

Journalistikpris till Ottar!

Ottarredaktionen var på tidningsgalan Svenska Publishingpriset igår, och kom inte tomhänta därifrån!

Ottar var nominerad i kategorin medlemstidningar, tillsammans med Ingenjören, Kom Ut, Magasinet Fotboll, Motor, Troligt och Fotografisk Tidskrift. Här blev det inget pris för oss eftersom utmärkelsen välförtjänt gick till Fotografisk tidskrift. (Ett särskilt grattis till tidningens formgivare Anders Birgersson/Zoo People, som också gör Ottars fina layout!)

Men, vår kära 30-åring Ottar tilldelades istället juryns specialpris för journalistik, som tilldelasl någon av samtliga nominerade i tävlingen som ”juryn vill premiera för särskilt bra journalistik”. Motiveringen löd:

För förmågan att i undersökande och klichéfria artiklar visa hur sexualitet och kön spelar lika stor roll för maktstrukturer i ett samhälle som ekonomi och juridik.

Ottars chefredaktörer är stolta och glada för att ha mottagit ett pris som uppmärksammar tidningen för de viktiga och relevanta texter om sexualitet, rättigheter, kropp och politik Ottar tar upp med syfte att skapa engagemang och diskussion kring sexualpolitiska frågor, och riktar ett varmt tack till alla de skribenter, illustratörer, fotografer, formgivare och inte minst engagerade medlemmar och läsare som vi delar priset med.

 

Spända redaktioner som tävlar i svenska publishingpriset

Ottars redaktion och vännerna i RFSL:s tidning Kom Ut som var nominerade i samma kategori. Bild: Mathilda Piehl

Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!