Taggat med: Brasilien

»Jag är rädd för vad hans fascistiska retorik gör med det brasilianska folket.«

På söndag 28 oktober hålls den andra omgången av presidentvalet i Brasilien, och högernationalisten Jair Bolsonaro väntas vinna. Ottar pratar med lokala journalister och aktivister.

Totalförbud mot abort i Brasilien kan bli verklighet

Ett förslag om en ändring av konstitutionen har röstats igenom i Brasiliens representanthus. Om den går genom kan ett totalförbud av abort bli verklighet.

Dokumentär om Zikavirus kan ändra abortlagen i Brasilien

»Vi har anklagats för att använda Zikaviruset som en ursäkt för att ändra på abortlagarna. Så låt oss göra det!« säger aborträttsaktivisten Debora Diniz, på besök i Stockholm.

»Vi vill väcka Brasilien« – zikaviruset har tänt abortdebatten

Den stora spridningen av zikaviruset i Brasilien har tänt en debatt om att förändra de i många länder väldigt strikta abortlagarna. Zika tros ligga bakom de kraftigt ökade fallen av mikrocefali – när barnet föds med för liten hjärna. Nu rustar båda lägren upp för att göra sina röster hörda: för eller emot abort.

Abortförespråkare polisanmäls för uppvigling

Trycket ökar mot abortkliniker i Brasilien, och nu vill religiösa krafter starta en undersökningskommitté i kongressen för att kartlägga aborter. Feminister som demonstrerar för abort har polisanmälts för uppvigling av brott.

Pingstväckelse i Brasilien hindrar progressiv sexualpolitik

Brasiliens frikyrkor expanderar och nu börjar det påverka sexualpolitiken. Efter hösten val blev ledamöterna i den ”evangeliska bänken” fler och samarbetar över partigränserna. Nu försöker de få foster att jämställas med människor.

Prenumerera på RSS - Brasilien