Taggat med: Dejting

Någon för alla

Vi lever i en app-fixerad tid där dina relationer avgör ditt människovärde, och där utseendet avgör din tillgång till relationer. Sanna Samuelsson spår dejtingapparnas framtid, och vad de gör med oss.

Perfekta projektionsytor

Dejtingprogram har blivit ett av våra största folknöjen, men vi som tittar blir allt ensammare. Sara Martinsson ställer sig frågan om relationerna i TV-rutan är botemedlet mot vår egen ofrivilliga ensamhet.

Dejta i drag

Drag-scenen är större än någonsin. Men föraktet för det feminina lever kvar inom hbtq-communityt. Joel Mauricio Isabel Ortiz kontaktade fem nutida dragartister och pratade yta, drag och dejting.

Krass kärleksjakt

Det säger inte bara klick. Det säger allt oftare också klirr, någonstans. Läs ett utdrag ur senaste Ottar, där Jenny Damberg tar span på en dejtingvärld i förändring.

Nu kan rika "Sugar daddys" få vilken kvinna de vill

 

Söker du en yngre partner? Eller kanske endast en otrohetsaffär? Då kanske den amerikanska datingsajten ”Seeking Arrangement” är något för just dig.

Dejtingsajtens slogan är ”The elite sugar daddy dating site – for mutually beneficial relationships.” Och det är precis vad det låter som, rika män, så kallade ”sugar daddys” får endast bli medlemmar om man har råd att spendera minst 1 000 dollar (drygt 6000 svenska kronor) i månaden, men för ”sugar babies” kostar det ingenting.  Sajten liknar vilken dejtingsajt som helst med kontaktannonser med bild och information om vem man är och vad man söker efter. Skillnaden är inslaget av pengar. Under varje kontaktannons på hemsidan finns rubriken ”budget” med. Där skriver papporna hur mycket pengar de har att spendera på sina älsklingar, vilket oftast uppgår i hiskliga summor.

De unga kvinnorna erbjuds plastikoperationer i gengäld för att ”underhålla” sina daddys. 

Enligt egna uppgifter har hemsidan ungefär 800 000 registrerade medlemmar. Vad är det då som skiljer detta från prostitution?

- Prostituerade har inte en relation med sina klienter. En prostituerad måste ligga med alla. I ett avtal är det okej, säger VD:n Brandon Wade till tidningen New York Post.

Otrohetssajten Victoria Milan har upprört många svenskar och fått rekordmånga anmälningar, ändå är vi långt ifrån en sida som liknar Seeking Arrangement. Tanken på att de unga kvinnorna ibland erbjuds plastikoperationer i gengäld för att ”underhålla” sina daddys är troligen lite magstarkt för de flesta, och vi får väl hoppas att liknande dejtingsidor håller sig på andra sidan av Atlanten. 

 

Emma Lundberg 

Är du nyfiken på dejtingsajten kan du gå in här

Prenumerera på RSS - Dejting