Taggat med: diskriminering

»De hade kunnat lyssna, försöka förstå«

Kränkande och olagliga bedömningar. Hanteringen av asylsökande transpersoner har förvärrats, enligt RFSL. Ottar har träffat Lee och Zara som tappar tron på Sverige, i väntan på besked från Migrationsverket.

Vilka är framtidens sexualpolitiska frågor i EU?

Mäns våld mot kvinnor, regnbågsfamiljers fria rörlighet och minimiregler mot diskriminering i hela EU. Det är några frågor som kommer att landa på EU-parlamentarikernas bord de kommande åren. Ottar blickar bortom EU-parlamentsvalet 26 maj.

Sexualpolitisk guide till EU-valet 2019!

Ottars guide inför EU-parlamentsvalet 26 maj! Partiernas toppkandidater svarar på fem heta sexualpolitiska frågor – om bland annat hbtq-rättigheter, mäns våld mot kvinnor, jämställdhet, och den fria rörligheten.

Homofobiskt lagförslag i Ryssland möter motstånd

Ett ryskt lagförslag om att förbjuda män att visa kärlek för varandra fick igår kritik av en statlig kommitté. Idag planeras en omröstning i ryska duman och nu finns gott hopp om att det homofoba förslaget skrotas.

Hivpositiva diskrimineras av Jemens sjukvårdssjuksystem

Jemens 6 000 hivpositiva blir nästan alltid nekade vård. Det visar en ny kartläggning från Human Rights Watch.

Kampen om orden är verklig

Anna Hellgren ser billiga debattgrepp användas när diskriminering mot hbtq-personer diskuteras.

Västernorrland diskriminerar lesbiska

Vad är det som får fyra landsting att ta beslut som är ett uppenbart fall för diskrimineringsombudsmannen och går emot en allmän opinion, nationella rekommendationer och de övriga landstingen? Ottar granskar Västernorrlands landsting som särskiljer heterosexuella från lesbiska par i vården.

Upplysning i väntans tider

Prenumerera på RSS - diskriminering