Taggat med: homosexualitet

Vad har hänt sen Åke Green?

Det har snart gått 20 år sedan pingstpastorn Åke Green predikade om homosexualitet som »en cancersvulst på samhällskroppen«. Han har inte ändrat hållning, och i många församlingar är ett liv som homosexuell och ett liv med Gud fortfarande inte förenligt.

Nazisternas homohat blir teater

De kunde själva ha varit några av de tusentals homosexuella som nazisterna satte i koncentrationsläger. I en samtid där högerextremismen växer sig starkare väljer de nu att göra en teaterpjäs baserad på boken Männen med rosa triangel.

Bakåt och framåt - på samma gång

Idag är det 70 år sedan homosexualitet avkriminaliserades i Sverige. Anna-Maria Sörberg om ett kontroversiellt ämne där utvecklingen alltid går både bakåt och framåt, samtidigt.

Fotbollsspelaren är fortfarande en man

I helgen sparkade fotbollsallsvenskan igång, nu med öppnade ögon för att det finns homosexuella fotbollsspelare som inte är lesbiska. Men öppenheten är också en guide till hur ”en riktig man” ska vara, skriver Anna Hellgren.

Spelar inte bögar fotboll?

I nya numret av tidningen Offside berättade Anton Hysén att han är homosexuell, och blev därmed den första manlige fotbollsspelaren som kommit ut offentligt i Sverige. Ottars Emil Åkerö vill veta varför ingen har vågat tidigare.

Prenumerera på RSS - homosexualitet