Taggat med: IVF

Linda och Martin nekas IVF för att de har boendestöd

Ottar har tidigare skrivit om personer som nekas hjälp med assisterad befruktning. Då handlade det om personer som behöver donerade könsceller vilket kräver en särskild utredning, men även par som har egna könsceller nekas behandling. Så var det för Linda och Martin. När de överklagade hamnade de i en »Kafkaliknande« situation.

»Ett hån att inte ens få en utredning«

Anna-Matilda Vilhelmsson nekades assisterad befruktning på grund av psykisk ohälsa. Linnea hade inte varit singel »länge nog«. Nu ifrågasätter både patienter och flera organisationer Socialstyrelsens bedömningar.

Abortpirater, ungas sämre sexhälsa och privat IVF bara för heteropar

Peppad att knipsa allt

När Tanja Suhinina sa att hon inte ville ha barn var omgivningens reaktion accepterande. Nu när hon har bokat tid för sterilisering inser hon att de egentligen trodde att hon skulle ångra sig.

I Hollywood slutar det alltid med barn

I 40-talsfilmen Test Tube Babies dyker insemination för första gången upp på vita duken. Sedan dess har både Jennifer Aniston och Jennifer Lopez spelat kvinnor som blir gravida genom assisterad befruktning.

Dold sjukdom som dödar

Vårdens inkompetens vid behandling av sjukdomen endometrios gav en bitter eftersmak. Ulrika Westerlund undrar vilket ansvar kliniker egentligen har för patienters hälsa.

Prenumerera på RSS - IVF