Taggat med: kost

Hjärnan i tarmen

Vad kan vi äta för att hjärnan ska må bra? Och hur hänger det ihop med den sexuella lusten? Tarmhälsa har seglat upp som en fixstjärna på forskarhimlen, men relationen mellan kroppen och själen är komplicerad.

Äta bör vi annars dör vi

Hur ska man navigera sig i ett samhälle där kostråd och diettips kommer med varje måltid? Frida Färlin om kroppsideal, mattrender och en önskan om att äta för sin egen skull, oavsett vad forskningen säger.

Mat är inte kärlek

Mat är inte längre bara näring och trygghet. I individualismens tid är vad du äter en spegling av vem du väljer att vara. Sexexperten Marika Smith önskar att samma sak ska gälla för kärlek och relationer.

6 myter om mat och sex

Finns det mat som faktiskt ökar sexlusten, eller rent av kan bli din död? Ottars experter reder ut sex vanliga myter om mat och sex.

»Om du inte älskar dig själv, hur i helvete ska du då kunna älska någon annan?«

Spagetti fem dagar i veckan och morgoncigg byttes mot grönkål och dadlar. Och kroppsbilden förändrades. Men är det så enkelt? Tomas Hemstad om en osund kroppskultur, straff- och belöningssystem, och att till slut hitta glädjen i att ta hand om sig själv.

Kan du äta bort din endometrios?

Ulrika Westerlund, själv drabbad av sjukdomen endometrios, har genom åren provat olika kostråd med varierande resultat och vill veta om effekter av kostförändringar och endometrios går att bevisa. Meningarna går isär.

Födan & fertiliteten

Kan vår tarmflora påverka vår fertilitet? Är en glutenfri diet lösningen på svår PMS? Sara Martinsson gör en djupdykning i de senaste årens stora hälsotrend, och undersöker kostens kopplingar till våra reproduktiva system.

SERIE: »Har veganer bättre sex?«

Prenumerera på RSS - kost