Taggat med: nr 1-2011

Tantradagboken del 2

Nina och Marks resa mot landet tantrasex fortsätter, nu med hjälp av boken Soul Sex.

Fulsexets revolution

Tomas Hemstad blir lycklig av vanligt fläbbiga, alldagliga människokroppar på bloggar och och amatörporrsajter och vågar tro att internet skapar en mångfald av ideal som kanske till och med ändrar våra tändningsmönster.

På tal om fett

Lat, dum och ansvarslös. Avsexualiserad eller helt bortom självkontroll – myterna kring den stora kroppen är många och ofta fyllda av förakt. Ottars chefredaktör Kristina Lindquist samlar tre skarpa hjärnor för att prata fett, sex och aktivism.

Sexpolisen: Gratis är gott

Pilla varandra i rumpan

Jona Elings vill att män ska ta hand om varandras prostator.

Lagen är löjlig

Sri Lanka har just kommit ut ur ett 25 år långt inbördeskrig. Hur är läget i kampen för kvinnors rättigheter? Ottar har träffat Sunila Abeysekera, en av södra Asiens mest respekterade aktivister.

Ju mer vi är tillsammans

Att hyra en indisk livmoder

De gör det för sin familj. Pooja tjänar åtta årslöner på en nio månaders graviditet. Men än så länge är det en hemlighet – grannarna skulle inte förstå. Ottar har tittat närmare på surrogatindustrin i Indien, dit allt fler västerlänningar vänder sig för att få barn.

Tvångsmatad

I Mauretanien, en stat i nordvästra Afrika, är stort = vackert. Som en förvrängd spegelbild av västvärldens skinn- och benideal. Unga flickor tvångsgöds för att bli feta och kunna giftas bort.

Sexpionjär: Karolina Widerström

Karolina Widerström var inte bara läkare utan även en av sexualupplysningens främsta, och tidiga, förkämpar. 

Prenumerera på RSS - nr 1-2011