Taggat med: nr 2-2009

Slidkransen – vad är det?

"Jag yrkar bifall för slidkransen", "Sveriges fulaste ord", "Ord som mödomshinna passar på museum". Mediernas reaktioner på ordet slidkrans som RFSU lanserade i maj har varit många, så pass att den första upplagan om 5000 exemplar av "Slidkransen. Frågor, svar och myter kring mödom och oskuld" tog slut på två veckor. Men vad handlar det om?

Abortpirater

Feministiska hjältar, de oföddas fiender eller bara ett mediejippo? Åsikterna om Women on Waves går isär. Ottar ringde upp läkaren och kaptenen Rebecca Gomperts.

Skriver ingen på näsan

Pija Lindenbaum är en av Sveriges mest omtyckta barnboksförfattare. Hon har skapat karaktärer som Gittan och Lill-Zlatan och är årets RFSU-pristagare.

Språkglädje och homofobier

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #2 2009.

Att vara biologisk donatorpappa

Peter Öholm har hjälpt sina lesbiska vänner att skaffa barn, utanför sjukvården men inom lagens ramar. Hur gör man, och hur känns det?

Polynormal over there

I San Francisco kommer polyrörelsen ut ur garderoben. Här finns kyrkor, advokater och matlag för ett liv bortom monogamin. Ottars Rasmus Malm har besökt stadens polyamorösa gemenskap.

Kärleksdrömmar

Drömmar om kärlek och gemenskap kanske är drömmen om normen, att passa in i det samhälle vi lever i. Hur mycket styr vi själva våra val – och hur mycket är bara en slump som vi sen gör om till ödet? Anna Hellgren undersöker.

Valfrihet

Prenumerera på RSS - nr 2-2009