Taggat med: nr 3-2005

"Finns det inte utrymme för ogenomtänkta saker blir inget klokt sagt"

En nyskapande publicist och en av RFSU:s stora har gått ur tiden. Den 18 juni avled Hans Nestius i cancer, 69 år gammal. Vi minns honom som en orädd och engagerad debattör.

Sex + feminism = sant?

Varför har kvinnors sexuella frigörelse inte varit en viktig fråga för den svenska feminismen – trots att den är så bred och rymmer många olika riktningar? Hur skulle en mer sexpositiv feminism kunna se ut? Journalisten Josefin Brink samlade RFSU:s ordförande Lena Lennerhed, Anki Määttä från det feministiska porrprojektet Vanessa och Flickaprojektets Sara Damber för ett samtal om sexualitetens position inom feminismen.

Femicide - vem bryr sig?

De senaste femton åren har över 400 kvinnor hittats mördade i och omkring den mexikanska staden Ciudad Juárez. Många av morden är olösta, och rädslan för övergrepp och kidnappning håller Ciudad Juárez kvinnor fångade i ett mentalt fängelse. Aktivisten och författaren Isabel Vericat berättar historien om en rättsskandal.
Till Lilia Alejandra García och alla unga kvinnor som dött.

Civil olydnad synliggör skillnader

Olustiga vanföreställningar

Johan Hilton tipsar

Johan Hilton är journalist, och har skrivit den uppmärksammade reportageboken No tears for queers (Atlas) som handlar om homofobi och hatbrott.

På spaning i sexualpolitiken

Ulf B Andersson och Kristina Hultman är Ottars sexualpolitiska spanare. Till vardags är Ulf B Andersson vik redaktör för Amnesty Press och skriver regelbundet i Arbetaren. Kristina Hultman är frilansskribent, krönikör och föreläsare med feministisk inriktning.

Rädsla för hiv isolerar ryska barn

Irland tar upp kampen

Unga tror på Amnesty och EU

Sidor

Prenumerera på RSS - nr 3-2005