Taggat med: nr 3-2009

Eftersnack: Sexualspöket Birro

Skribenten Marcus Birro kommenterar Ottars redaktionsmedlem Anna Hellgrens text "Eumeniderna" om det bigotta Europa (Expressen 3/6 2009) på sin blogg den 3 juni. Två dagar efter det slutade han blogga.

Sexpolis: Monsterpedofiler och mod i mellanöstern

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2009.

Du är vad du säger

Så blir du ännu mer PK i höst. Släng ut grodorna och repetera in de rätta begreppen. Du kommer ses som en påläst, insiktsfull och kunnig person. Har du tur kanske du får bli någons livlina i "Vem vill bli miljonär?".

Nu kör vi!

Marit Östberg berättar om den nya queera och feministiska porrörelsen á la 2009, inifrån och ut.

En miljon underskrifter – nu

Cecilia Wikström ser abortfrågan som en global angelägenhet och en mänsklig rättighet.

Familjen über alles

På några decennier har Spanien gått från diktatur till progressiva lagar om jämställdhet och hbt-frågor. Men egentligen handlar det ändå bara om att behålla idealet om Den Heliga Familjen, skriver Raquel Platero Méndez.

Europa – the next generation

I det nya Europaparlamentet finns inte längre en tydlig majoritet för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Många politiska grupper är splittrade och aktivt påverkansarbete kan få avgörande betydelse.

Jagad reporter

Sverigeaktuella journalisten Lydia Cacho har avslöjat nätverk av pedofiler och människohandlare där flera av de inblandade återfinns på mäktiga poster i Mexikos ekonomiska och politiska liv.

Babyboom och befolkningskris

Prenumerera på RSS - nr 3-2009