Taggat med: nr 3-2010

Sexpolisen: Milleniemål och tvångssteriliseringar

I varje nummer av Ottar delar Ottars chefredaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2010.

Kvinnors orgasm - hur många finns det?

Mumsa på kakan (och ha den kvar)

Tomas Hemstad om tonårssex i parken, besöket på bastuklubben och den pirrande känslan av att ha något ogjort – gång på gång på gång.
Läs ett utdrag ur texten här:

En misslyckad människa

Att ha legat med någon är centralt i vårt samhälles syn på en killes väg till att bli »man«. Men vad händer om det aldrig blir av? Sexualupplysaren Jack Lukkerz berättar om skambeläggande, självförakt och krossade drömmar.
Läs ett utdrag ur texten här:

Manlighet – en folksjukdom?

Män dör tidigare än kvinnor, över hela världen. De dör av trafikolyckor, självmord, missbruk, våld och sjukdomar som kan relateras till ohälsosamma levnadsvanor. I Sverige dör mer en dubbelt så många unga män som unga kvinnor. Men vad beror det på?
Läs hela texten här:

Sexualitetens bojor

Författaren Nuruddin Farah skriver Afrikas och Somalias historia; om kvinnorna, pojkarna, krigen och de tvång och tabun som omgärdar sexualiteten. Om hur gåvor sällan kommer utan krav, precis som biståndet till Afrika.
– En hungrig människa kan inte välja, man tar det som bjuds.

Ingen kommer undan politiken

En ny tid har just börjat. Nu ska Sverige byggas om efter det vinnande lagets modell. Men finns det sexualpolitiska frågor kvar att jobba med i ett land som ofta benämns världens mest jämställda? Ska vi inte slappna av och koncentrera oss på jobb, skola och omsorg?

En himla skämmig sak

Det brände under huden hela det fjortonde och halva det femtonde året. Men det var inte känslan av längtan och en oskuldens tid, utan snarare »guilty as charged«. Nu gällde bara en sak – att bli av med skiten.
Läs hela texten här:

Prenumerera på RSS - nr 3-2010