Taggat med: nr 4-2006

Tre favoriter

Anders Öhrman är chefredaktör för gaytidningen QX, och författare till boken Komma ut: berättelser från garderoben (Natur och kultur) som gavs ut i höstas.

På spaning i sexualpolitiken

Ottars sexpoliser Victor Bernhardtz och Eva Parker skriver om nyheter och trender på det sexualpolitiska området. Victor Bernhardtz är frilansande journalist, producent och aktivist. Eva Parker är artist och skribent.

Förlorade flickor

Unik generation

Sveriges "nya" könssjukdom

Tjejer, killar och porr

Ottar ställer fem frågor till socionomen och forskaren Lotta Löfgren-Mårtensson, som tillsammans med Sven-Axel Månsson publicerat studien Sex överallt, typ?! Lotta Löfgren-Mårtensson fick RFSU-priset 2003.

Tjock och vacker

Dagens utseendeideal är fortfarande osunt smalt, och tjocka människor får räkna med att utstå syrliga kommentarer kring sin vikt. Kraftiga tjejer görs dock även till sexobjekt, och det finns en ”mullig tjej”- kultur i samhället. Men killarna med en begynnande ölkagge, eller lite för många kilon på bröstet, går de fria från samhällets kroppsideal? Nej, såklart inte. Men det finns fristäder. Ulf B Andersson spanar in en subkultur för stora.

En lektion i manlighet

En riktig karl vill ha grabbarnas kärlek och gör allt för att inte avslöja sitt veka känsloliv. Kristoffer Poppius blottlägger homofobins kärna.

Har du fejkat orgasm?

Ottar frågar: Har du fejkat orgasm?

Fejkar killar orgasm?

Att tjejer ibland fejkar orgasm är numera en allmänt accepterad föreställning. Men killar då? Är de alltid redo att skjuta och spruta? Stönar inte även männen ibland lite extra för husfridens skull? Och går killars fejkade orgasmer att prata om, eller är det tabu? Manne Forssberg förvånas över den kompakta tystnaden kring ämnet, och avslöjar något vi inte trodde att vi visste.

Sidor

Prenumerera på RSS - nr 4-2006