Taggat med: nr 4-2009

Gott nytt år — vad händer 2010?

Häng med i sexualpolitiken to come, Ottar listar de brännheta frågorna du ännu inte vet att du kommer att bry dig om. Ta chansen att bli först!

In treatment

Sextipsen duggar tätt i tv och tidningar – men för den som vill ha professionell hjälp finns lite att hämta. RFSU-kliniken är nerringd av människor med bristande lust, samlagssmärtor och destruktiva tändningsmönster, men landstingen har inga resurser för att möta problemen. Läs ett utdrag ur texten här:

Psykologi i celibat

De flesta personer som söker terapi har problem eller funderingar relaterade till sexualitet, oavsett varför de sökt. Men många psykologer undviker att prata om sexuella ämnen, och har för lite utbildning. Varför?
Läs ett utdrag ur texten här:

Hur mår du?

Om 1970- och 80-talen var decennierna då psykisk ohälsa kunde skyllas på uppväxten – framför allt på lilla mammas oförmåga – är nu tiden för självrannsakan. Alla kan må bra, och alla kan hjälpa sig själva att må bra. Men hur präglade är vi av vår tid och var finns sexualiteten? Ottar dyker ner i terapins historia.
Läs ett utdrag ur texten här:

Oskuldsindustri

I Libanon vill allt fler unga tjejer opereras för att "rekonstruera sin oskuld". Vad betyder det? Hanna Larsson reste dit och pratade med Rola, Nathalie och Maya som kallar sig "samhällets nya revolutionärer".
Läs ett utdrag ur texten här:

Respekt tack – inte gaygalor

I november kom den uppmärksammade boken "Undersökningen – eller When I woke up this morning I felt so gay". 593 sidor sex och politik i romanform.

Smällar man får ta

Eftersnack: Romantiklängtan och abortstatistik

I Ottar #2 2009 skrev RFSU:s ordförande Lena Lennerhed en artikel om den retorik som används i debatten kring abort. Lars Ängquist reagerade:

Sexpolis: (Hiv-)positiv gränspolitik

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #4 2009.

Prenumerera på RSS - nr 4-2009