Taggat med: nr 4-2010

Sexpolisen: För fan FN

Tantradagboken del 1

Madonna gör det, Sting också. Följ med paret Nina och Mark på deras gemensamma resa mot landet tantrasex i Ottar. Det här är första delen.

Ett försvarstal

Ottar ställer Marcus Birro mot väggen kring sexualpolitiken. Var står han i frågor om homosexualitet, transpersoner och abort? Egentligen.
Läs ett utdrag ur texten här:

"En mäktig känsla"

Hur känns det att vara gravid med sin tjej, fast inte bära barnet? Genetik, etik, och juridik – att vara två tjejer och skaffa barn lämnar inget åt slumpen, valen och besluten är många. Anna Åhlund skriver en lesbisk föräldraguide. Läs ett utdrag ur texten här:

Nät utan naket

Är Facebook och Wikipedia ett hot mot demokratin? Skräcken för att förknippas med porr gör att många digitala rum censurerar allt naket, och sexualupplysning och konst ryker på kuppen. Anders Rydell spanar in i en påklädd framtid helt fri från sex — och vi är själva med och skapar den.

Vad säger lagen?

Juridik är snårigt — lagboken avskräckande tjock och språket halvt obegripligt. Men vilka lagar bestämmer vem vi får ha sex med och hur vi skaffar barn? Ottar sorterar bland paragraferna.

Separatist, javisst!

Nu tar det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget över ett helt nummer av tidskriften Galago. Sara Hansson berättar om hur hon blev såld på kvinnoseparatism.

Prenumerera på RSS - nr 4-2010