Taggat med: publishingpriset

Ottar nominerad till Årets tidskrift 2017!

Ottar har chans att kamma hem priset för årets tidskrift på Tidskriftsgalan i november, och är även nominerad till »bästa facktidning« på Publishingprisgalan i oktober.

Ottar blev årets medlemstidning!

Publishingpriset för webb 2.jpg

Ottars chefredaktör Kristina Lindquist med Anders Birgersson från Zoo People som gör Ottars snygga layout. Fotograf: Ulrik Södergren

Inte heller i år gick Ottarredaktionen tomhänta från utdelningen av Svenska Publishingpriset!

Inför galan den 14 november var Ottar (liksom förra året) nominerad i kategorin medlemstidningar, tillsammans med bland andra Chefstidningen, Akademikern och Fotografisk Tidskrift. Och i år tog vi hem priset! Juryns motivering löd:

»För ett starkt omslag, fräcka bilder och en väl avvägd typografi.«

Den stolta och glada redaktionen vill rikta ett varmt tack till våra grymma formgivare, fotografer, illustratörer, övriga medarbetare samt alla läsare som bidragit till detta!

Förra året knep Ottar juryns specialpris för god journalistik.

Journalistikpris till Ottar!

PP-pris.jpg

Journalistpraktikanten Emma Lundberg, Carolina Hemlin och Rasmus Malm (Kristina Lindquist saknas på bilden)

Ottarredaktionen var på tidningsgalan Svenska Publishingpriset igår, och kom inte tomhänta därifrån!

Ottar var nominerad i kategorin medlemstidningar, tillsammans med Ingenjören, Kom Ut, Magasinet Fotboll, Motor, Troligt och Fotografisk Tidskrift. Här blev det inget pris för oss eftersom utmärkelsen välförtjänt gick till Fotografisk tidskrift. (Ett särskilt grattis till tidningens formgivare Anders Birgersson/Zoo People, som också gör Ottars fina layout!)

Men, vår kära 30-åring Ottar tilldelades istället juryns specialpris för journalistik, som tilldelasl någon av samtliga nominerade i tävlingen som ”juryn vill premiera för särskilt bra journalistik”. Motiveringen löd:

För förmågan att i undersökande och klichéfria artiklar visa hur sexualitet och kön spelar lika stor roll för maktstrukturer i ett samhälle som ekonomi och juridik.

Ottars chefredaktörer är stolta och glada för att ha mottagit ett pris som uppmärksammar tidningen för de viktiga och relevanta texter om sexualitet, rättigheter, kropp och politik Ottar tar upp med syfte att skapa engagemang och diskussion kring sexualpolitiska frågor, och riktar ett varmt tack till alla de skribenter, illustratörer, fotografer, formgivare och inte minst engagerade medlemmar och läsare som vi delar priset med.

 

Spända redaktioner som tävlar i svenska publishingpriset

Ottars redaktion och vännerna i RFSL:s tidning Kom Ut som var nominerade i samma kategori. Bild: Mathilda Piehl

Prenumerera på RSS - publishingpriset