Taggat med: Queer

Min queera neofamilj

Man väljer inte sin familj, sägs det. Men i den queera dansmusikscenen skapas nya familjeband som ibland ersätter uppväxtfamiljen. Jasmine Infiniti är husmoder i New World Dysorder. Det här är hennes berättelse.

Någon för alla

Vi lever i en app-fixerad tid där dina relationer avgör ditt människovärde, och där utseendet avgör din tillgång till relationer. Sanna Samuelsson spår dejtingapparnas framtid, och vad de gör med oss.

Don Quijote - en opera om kärlekskranka dårar

Don Quijote — hopplös idealist eller bara en dåre? Miguel Cervantes dråpliga riddare utforskas i Folkoperans »Don Quijote — en opera om kärlekskranka dårar«. Ottar träffar Carl Johan Karlson, regissören bakom den normkreativa uppsättningen.

Queer fashion

Läderbögar, gay skins och lesbian chic. Hur har queera subkulturer påverkat mode och trender genom historien? Tomas Hemstad undersöker modevärldens relation till könsidentitet och sexualitet, och vad den har för betydelse idag.

Estetiken som format våra kamper

Den queera aktivismen på 1980- och 90-talet skapade en estetik runt hiv och aids som lever och påverkar oss i dag i allra högsta grad. De direkta slagorden och bilderna har bildat skola för aktivister världen över, ett arv som skaparna själva aldrig fick uppleva.

Magi mot mörkrets makter

Astrologi, tarot och häxkonster trendar i feministiska och queera kretsar i Sverige, där vi gärnaa »drar ett kort« på festen och instagrammar om supermånar, kristaller och ascendenter. Men varför nu, och vad är intresset en reaktion på – eller mot?

Lesbisk landsbygd

Landsbygden beskrivs ofta som inskränkt, i värsta fall livsfarlig för hbtq-personer. Flytten till storstaden är ett självklart inslag i den klassiska komma ut-berättelsen, men nu utmanas bilden av staden som frizon för queers.

»Ta det inte personligt!«

Jon Aagaard Andersson skriver om att bryta normer i vartenda rum och mötas av fördomar som ursäktas med »nyfikenhet«.

Varför ser alla gaybarer likadana ut?

Discokulor, regnbågsflaggor, en rosa dörr: detaljer och symboler som berättar var vi är. Hur inreds de queera rummen, och varför ser de ofta så likadana ut? Ottar frågar barägare och forskare i Stockholm och Berlin.

Amerikanska ungdomar blir allt queerare

Ungdomar mellan 13-20 år är mer öppensinnade än äldre generationer när det kommer till könsuttryck och sexualitet. Det visar en ny amerikansk undersökning.

Sidor

Subscribe to RSS - Queer