Taggat med: rasism

Svart kvinna – hyllad pjäs turnerar över landet

Instagramkontot som blev en hyllad bok har nu även dramatiserats och iscensatts. I Fanna Ndow Norrbys pjäs 24 timmar Svart kvinna får vi följa med fyra kompisar under en ödesnatt där rasismen utmanar deras relation — och strategierna för att överleva blottläggs.

Vems revolution är #metoo?

Systerskapet i #metoo-rörelsen var starkt, men vem inkluderas? Ottar har talat med fem röster om intersektionalitet, cis-dominans och om vem som har råd att komma ut med sin story.

Barns kroppar blir slagträn

Bilan Osman frågar sig vad som händer när barn används för att demonisera »den andre« i en rasistisk och sexistisk debatt

»I can’t believe this is happening«

Grattis rasism, näthat, misogyni och alltings jävlighet. Det här valet vann ni. Tomas Hemstad kommenterar Trumps valseger direkt från Castro i San Francisco.

När hon köper sex

Skildringar av kvinnors sexturism präglas av ett förmildrande skimmer, skriver Ottars krönikör Valerie Kyeyune Backström.

Vad vi (inte) vet

Vad är det som säger att ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan inte kommer från en familj med feministiska förkämpar? Ottars chefredaktörer om alltför snabba slutsatser.

SEXPOLISEN: Queen B levererar, hatarna på gatorna och en epidemi krävs för att snacka aborträtt

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #1 2016.

Ta våra kroppar på allvar

Bilan Osman, skribent och utbildare på Expo, kräver politisk handling inför sexismen mot muslimska kvinnor.

SEXRASISM

Det kan handla om bilden av en extremt feminin och alltid sexuellt tillgänglig thailändsk kvinna. Eller en töntig och infantil japansk man. Ottar undersöker den sexualiserade rasismen mot östasiater i Sverige och har mött några av dem som tvingats lära känna den.

Subscribe to RSS - rasism