Taggat med: rfsl

Antitrans-allians

När debatten om transvården tog fart 2019 blev föräldranätverket Genid en tung röst. De beskriver sig som »oroliga föräldrar till unga med könsdysfori«. Men Genids kritik mot transvården uppstod inte i ett vakuum. Ottar avslöjar kopplingar till kristna konservativa grupper, och radikalfeminister med en transkritisk agenda.

Kamp möter hat

Det ökande motståndet mot genus, feminism, antirasism och frågor som abort och trans tar sig skiftande uttryck. Ottar lyssnar till fem röster som alla mött motståndet, som privatpersoner, aktivister eller i sitt yrke.

Chile slopar abortförbud, asylsökande transpersoner, och Indiens strafflag för homosexualitet

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2017.

Facken i förändring

Allt fler av de stora fackförbunden inom industrin tar beslut om hbtq-certifiering. I ett samarbete med Dagens Arbete, industriarbetarnas tidning, träffar vi Emmeli Persson som engagerat sig starkt i arbetet för en hbtq-certifiering.

Transvården för personer med funktionsnedsättning brister

Transpersoner med intellektuell funktionsnedsättning drabbas ofta av brister i kunskaperna i vården. Vi träffar Maria som fick remiss till transmottagning för tio år sedan, men ännu inte fått den hjälp hon önskar.

Moraliska korsfarare och befriande könsnormer

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2013.

"Steriliseringskravet kan inte längre rättfärdigas"

Tvångssteriliseringar av transpersoner är diskriminerande och kravet bör inte tillämpas, har nu kammarrätten slagit fast i en historisk dom. Samtidigt mobiliserar RFSL för att under nästa år kräva skadestånd av staten för de som tvingats sterilisera sig i samband med könskorrigeringar.

Prenumerera på RSS - rfsl