Taggat med: sara martinsson

Effektiv metod läker trauman

Att vara utsatt för sexuellt våld innebär ofta ett livslångt trauma och ungefär hälften utvecklar posttraumatiskt stressyndrom, PTSD. I dag finns behandling som är effektiv och kan ge snabba resultat, när minnena lagrar ny information. Men varför vet inte fler att den finns?

Bisexuella begär & besvär

Bisexuella har sämre psykisk hälsa och är mindre nöjda med sina sexliv. Ändå är de en osynlig grupp. Varför är bisexualitet så tabu, trots att vara bi är den vanligaste sexuella läggningen efter hetero?

Det är inte rätt att sätta barn till världen

Vissa är beredda att gå längre än andra för att stoppa klimatkrisen. Ottar träffar Daniel Löfström, Love Hetz och Frida Olsen, som alla väljer bort barn med hopp om att bidra till att rädda planeten.

Födan & fertiliteten

Kan vår tarmflora påverka vår fertilitet? Är en glutenfri diet lösningen på svår PMS? Sara Martinsson gör en djupdykning i de senaste årens stora hälsotrend, och undersöker kostens kopplingar till våra reproduktiva system.

Bostadsbristen låser in oss

Hyresrätterna har blivit färre och bostadsrätterna dyrare. Att hitta någonstans att bo i Sverige i dag är svårt. Många fortsätter att dela hem trots att de gjort slut. Men hur blir det med relationerna? Sara Martinsson undersöker.

5 råd från parterapeuten – så tar ni er igenom separationen

Psykologen och parterapeuten Sofia Backman listar fem råd för att underlätta separationen, även om ni måste bo under samma tak.

Prenumerera på RSS - sara martinsson