Taggat med: sexhandel

Sexarbete hetaste feministiska frågan i Argentina

De som verkar för sexarbetares rättigheter äger just nu den feministiska debatten i Argentina, och att vara emot rätten att sälja sex har blivit närmast omöjligt. Kritiker menar att maktperspektivet saknas och att bara vissa röster får höras. Kinga Sandén, baserad i Buenos Aires, nystar i en explosiv och aktuell fråga.

Den outforskade torsken

För 100 år sedan var det ett friskhetstecken att köpa sex, i dag anses torsken sjuk eller onormal. Men en sak är densamma, det är (i princip) alltid en man. Forskaren och etnologen Rebecka Lennartsson ger oss nedslag i sexköparens obeforskade historia.

»Amnesty missar kärnan i sexköpslagen«

Amnesty International ska verka för en avkriminalisering av sexhandel. Enligt organisationen är det bästa sättet att tillvarata sexarbetares mänskliga rättigheter. Beslutet har väckt skarp kritik och Svenska Amnesty röstade emot förslaget. Ottar ringde upp jämställdhetsminister Åsa Regnér.

"Jag hade kunnat vara president"

Hon avslöjade traffickingnätverk och lever under dödshot. Nyligen blev hon listad som en av världens modigaste journalister. Ottar har träffat Lydia Cacho.

Subscribe to RSS - sexhandel