Taggat med: Sexualupplysning

Sexualupplysning, Putin och kyrkan

Den feministiska bloggaren ryska Tatiana Nikonova kämpar för att ge en annan bild av kön, sex och relationer än den som sprids i ryska skolor: »I lärarhandledningen står det att en kvinna måste lyda under en man«. I höst är hon aktuell med boken Sexualkunskap för unga i hemlandet.

Sexualupplösning

Ottars chefredaktörer ser hur sexualupplysningen äntligen lyfts fram, med all sin outnyttjade potential: Kunskapen om kroppar, relationer, sexualitet, om våra gränser, om ömsesidighet, gråzoner, och om våldet. Tack vare #metoo.

Ny bok för unga tjejer sprider felaktig fakta om »mödomshinnan«

Nya boken »Tjejguiden« är riktad till flickor i åldern 9-12 år. I den diskuteras ämnen som kropp, pubertet och tonårsbekymmer. Nu bemöter förlaget kritik om att boken innehåller faktafel om »mödomshinnan«.
– Oförsvarligt att presentera sån här felaktig information år 2018, säger sexualupplysaren Suzann Larsdotter.

Underbara underliv

Deras blogg Underlivet har lästs över 1,4 miljoner gånger. Nu har de norska läkarstudenterna Nina Brochmann och Ellen Støkken Dahl skrivit boken Underbara underliv. »Sexualiteten måste avmystifieras och vi måste ta makten över våra egna kroppar«, konstaterar författarna.

»Tänk om man bara skulle gilla sin fitta?«

TEATER Salong Vagina – vår föreställning om Fittan
MANUS & REGI: Ida Wallfelt
PRODUKTION: Amanda Möller
PÅ SCEN: Ida Wallfelt, Ida Löfholm och Anna-Karin Håkansson

Salong Vagina har haft urpremiär. Isabel Lind ser en föreställning som med humor tar sig an vulvans omvälvande historia.

90 minuter utanför cellen

Jonas Lemon fastnar med en klitoris i säkerhetskontrollen i häktet, på väg mot det mest inspirerande han gjort som sexualupplysare.

Unga måste få prata om porr

Senaste veckorna har debatten om pornografi gått hög. Ungdomar behöver få möjlighet till konstruktiva och kritiska samtal om porr, skriver Suzann Larsdotter, auktoriserad sexolog på RFSU.

Bättre sex på wikipedia, tack!

Encyklopedin Wikipedia har potential att kunna vara den bästa sexualupplysaren du någonsin haft, men det är den inte. Johan Jönsson uppmanar fler att utveckla sexualupplysningen på svenska Wikipedia.

Kocken som pratar sex med unga i häktet

Många unga som är frihetsberövade missade sexualundervisningen i skolan. Därför har RFSU Stockholm börjat med sexualupplysning på häktet. Ulrika Hammar har träffat sexualupplysaren Alexander och klienterna Aram och Petter på Sollentunahäktet.

”Sex bör ses som njutning och inte som en risk”

Sexualundervisningen på gymnasiesärskolan och vuxenhabiliteringen präglas av fasta könsroller och heteronormer, men framför allt en syn på sex som något riskfyllt. Det visar en ny avhandling från Malmö Högskola.

Sidor

Prenumerera på RSS - Sexualupplysning