Taggat med: teater

Svart kvinna – hyllad pjäs turnerar över landet

Instagramkontot som blev en hyllad bok har nu även dramatiserats och iscensatts. I Fanna Ndow Norrbys pjäs 24 timmar Svart kvinna får vi följa med fyra kompisar under en ödesnatt där rasismen utmanar deras relation — och strategierna för att överleva blottläggs.

Don Quijote - en opera om kärlekskranka dårar

Don Quijote — hopplös idealist eller bara en dåre? Miguel Cervantes dråpliga riddare utforskas i Folkoperans »Don Quijote — en opera om kärlekskranka dårar«. Ottar träffar Carl Johan Karlson, regissören bakom den normkreativa uppsättningen.

Tar fasta på aktivismen

Tony Kushners episka pjäs om aids, sex och politik i 80-talets New York räknas till samtidsdramatikens riktigt stora verk. Ottar har träffat regissören Farnaz Arbabi som sätter upp Angels in America på Dramaten i vinter.

Inkännande pjäs om män som säljer sex

TEATER Transaktion
Regi: Mat­tias Brunn.
Medver­kande: Samuel Astor, Björn Elgerd och Sanna Abidzadeh.

Nazisternas homohat blir teater

De kunde själva ha varit några av de tusentals homosexuella som nazisterna satte i koncentrationsläger. I en samtid där högerextremismen växer sig starkare väljer de nu att göra en teaterpjäs baserad på boken Männen med rosa triangel.

Mens på nationalscenen

Om August Strindberg hade blött en gång i månaden så skulle mens ha visats på scen för länge sedan. Det tror Rebecka Cardoso som har skrivit och regisserat föreställningen »Mens – the musical«. Ottar ställde sex frågor inför premiären på Dramaten på fredag.

Starkt om villkorad aborträtt

Prenumerera på RSS - teater