Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Hatpredikant till attack mot Elton John

STORBRITANNIEN. Brittiska tittare rasar nu mot påstådd homofobi hos public serviceföretaget BBC, skriver PinkNews på nätet. Det var efter att sångaren Elton John och hans partner David Furnish fått en son genom surrogatmödraskap som BBC bjöd in den kontroversiella pastorn Stephen Green för att kommentera Elton Johns familjebildning: ”Det är ren egoism att beröva ett barn dess mor”, menade Green som gjort sig känd för att förespråka dödsstraff för hivsmittade homosexuella. BBC hävdar att intervjun speglar en verklig debatt kring surrogatmödraskap och homosexuella föräldrar, medan kritikerna menar att Green bara piskar upp hat och homofobi. I fjol tvingades BBC be om ursäkt efter en debatt om ”avrättning av homosexuella” på sin hemsida.

Text: Ottar red.
Bild: Rosie Rosenberger/Flickr.com

Fler artiklar

Extra

Lyssna på Ottar!

Nu kan du lyssna på flera både nya och gamla artiklar i mobilen!

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.

Artiklar HBTQI

Homofobt sexskämt i Bamse?

Många känner till uttrycket om vad som händer när någon tappar tvålen i fängelseduschen. Men varför återanvänds det av Bamse?