Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Hatpredikant till attack mot Elton John

STORBRITANNIEN. Brittiska tittare rasar nu mot påstådd homofobi hos public serviceföretaget BBC, skriver PinkNews på nätet. Det var efter att sångaren Elton John och hans partner David Furnish fått en son genom surrogatmödraskap som BBC bjöd in den kontroversiella pastorn Stephen Green för att kommentera Elton Johns familjebildning: ”Det är ren egoism att beröva ett barn dess mor”, menade Green som gjort sig känd för att förespråka dödsstraff för hivsmittade homosexuella. BBC hävdar att intervjun speglar en verklig debatt kring surrogatmödraskap och homosexuella föräldrar, medan kritikerna menar att Green bara piskar upp hat och homofobi. I fjol tvingades BBC be om ursäkt efter en debatt om ”avrättning av homosexuella” på sin hemsida.

Text: Ottar red.
Bild: Rosie Rosenberger/Flickr.com

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.