Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Notis

Hatpredikant till attack mot Elton John

STORBRITANNIEN. Brittiska tittare rasar nu mot påstådd homofobi hos public serviceföretaget BBC, skriver PinkNews på nätet. Det var efter att sångaren Elton John och hans partner David Furnish fått en son genom surrogatmödraskap som BBC bjöd in den kontroversiella pastorn Stephen Green för att kommentera Elton Johns familjebildning: ”Det är ren egoism att beröva ett barn dess mor”, menade Green som gjort sig känd för att förespråka dödsstraff för hivsmittade homosexuella. BBC hävdar att intervjun speglar en verklig debatt kring surrogatmödraskap och homosexuella föräldrar, medan kritikerna menar att Green bara piskar upp hat och homofobi. I fjol tvingades BBC be om ursäkt efter en debatt om ”avrättning av homosexuella” på sin hemsida.

Text: Ottar red.
Bild: Rosie Rosenberger/Flickr.com

Fler artiklar

Prisutdelning på PP-galan
Nyheter

Ottar korad till Årets magasin 2022!

Det blev vinst för Ottars specialutgåva på engelska när tidningen utsågs till »Årets tidskrift/magasin« på Publishingprisgalan den 9 november.

Intervju HBTQI

Hej Aktivist: Angelica Polmonari och Atilla Yoldas

Möt Angelica Polmonari som är aktiv inom Italiens största ideella hbtqi-rätssorganisation Arcigay och Atilla Yoldas som föreläser på tema jämställdhet och manlighetsnormer. 

Intervju

Raseriernas tid är över

Sju år har gått sedan Fanna Ndow Norrbys kritikerrosade bok »Svart kvinna« släpptes – men vad har hänt sedan dess?