Prenumerera

Ta eller ge bort en prenumeration på Ottar! Du får fyra fullmatade nummer och en aktuell bok eller Ottars tygkasse som premie - allt direkt hem i brevlådan! (Erbjudandet gäller så länge lagret räcker.) Om du har frågor kring din prenumeration eller premie så hör av dig till medlem@rfsu.se
»Med djärva ämnesval, lustfylld redigering och närgången bildsättning fortsätter Ottar sin folkbildningsmission.« Ur juryns motivering till årets tidskrift 2017.

Välj bland dessa premier (klicka i vilken du vill ha i formuläret längst ned). Vill du beställa ett enskilt nummer av Ottar? Gå in på RFSU:s materialbutik här!

 

1. Me too – så går vi vidare. Röster, redskap och råd. 

Me too – så går vi vidare tar samtalet om sexuella övergrepp och sexuellt våld vidare och erbjuder stöd, råd och verktyg. Hur kan vi tillsammans skapa nolltolerans mot sexuellt förtryck? Boken vänder sig till alla – oavsett kön, bakgrund, ålder, sexuell läggning – vi får ta del av röster i varierande åldrar, från olika klasser och kulturer. 

av Alexandra Pascalidou Red. (Lava förlag, 2017)

2. Tjejerna på höjden

En humoristisk skildring av tre tjejer i limbolandet mellan studenttiden och vuxenlivet med villa-volvo-vovve. Autentisk så långt anständigheten tillåter. I serien blandas aktuella teman, politik, sex och relationer. 

av Frida Malmgren (Kartago förlag, 2017)

3. Zelda – del 6. Allt är normalt.

Zelda 6 – allt är normalt handlar om skitjobb, graviditet och om klass. Och så det vanliga snusket och feminismen såklart.

av Lina Neidestam (Kartago förlag, 2017)

4. Jag är Gina

Hösten 2014 träffade journalisten Erika Oldberg den då 25-åriga Gina Ionescu från Rumänien, en romsk kvinna som försörjer sig på att tigga pengar på Sveriges gator. Ddt här är hennes berättelse.

av Erika Oldberg (Leopard förlag, 2016)

5. Gränslöst knivskarp

Boken om journalisten Eva Moberg är en bok om möten, engagemang och utveckling. Om en människas patos och intresse för världen. Gränslöst knivskarp speglar en tid av utveckling, såväl politiskt som andligt.

(Leopard förlag, 2017)

6. Bara lite blod

Bara lite blod är ett reportage om menstruation ur ett internationellt perspektiv. Ottars ena chefredaktör Anna Dahlqvist har besökt Indien, Uganda, Bangladesh, Kenya och USA där hon träffat menstruerare, mensaktivister och mensforskare.

av Anna Dahlqvist (Leopard förlag, 2016)

 

7. Carol

Romanen Carol av författaren Patricia Highsmith såldes i över en miljon exemplar när den kom ut. Den handlar om lesbisk kärlek och motståndet från samhället och patriarkatet och har kallats »världens första lesbiska roman med ett lyckligt slut«

av Patricia Highsmith (Modernista)

 

8. Den dag jag blir fri

Lawen Mohtadis hyllade bok om författaren och aktivisten Katarina Taikon i pocketutgåva. 

av Lawen Mohtadi (Natur & Kultur)

 

9. Främlingen i huset

Spökhistoria, om klass och makt, i brittisk godsmiljö av författaren till Kyssa sammet. Pocketutgåva.

av Sarah Waters (Natur & Kultur)

OTTARKASSEN!

Välj mellan vit (finns ej på bild) och rosa. Alla med texten »Sex är politik« i guld. Ekologisk bomull och rättvisemärkt. Har du redan en prenumeration men vill ändå ha en tygkasse? Den blir din för 100 kr! Skicka ett mejl till ottar@rfsu.se och glöm inte att ange färg!

 

Om du vill bli medlem i RFSU för endast 150 kronor och få 4 nummer av Ottar per år OCH bidra till att stödja allas rätt till sin kropp oxch sin sexualitet både i Sverige och globalt, bli medlem här!

Om du har frågor kring din prenumeration eller premie så hör av dig till medlem@rfsu.se

Om du ger bort Ottar som present kan du skriva ut ett presentintyg här!

 

Dina uppgifter

Mottagare

(Behöver bara fyllas i om du ger bort prenumerationen.)