Av Tomas Hemstad Nyheter 21-03-05
Det är nu över ett år sedan världen drabbades av coronapandemin. Vilka sexualpolitiska konsekvenser har följt i dess spår? Ottar kollar statistiken.
Av Marika Smith Krönika 20-10-02
Marika Smith om hur hudhungern som uppstod under coronacelibatet förvandlade hennes skinn till en yta för lustfyllda minnen.
Av Jenny Damberg Samtal 20-09-25
Hudhunger! Beröring är bokstavligen livsviktigt, enligt forskning. Vi behöver kroppslig närhet för att fungera. Hur har isoleringen till följd av covid-19-pandemin påverkat personer som är äldre eller tillhör riskgrupper? Ottar lyssnar till fyra personer i coronans spår.
Av Tomas Hemstad Essä 20-06-11
Aidskris och coronakris. Vad kan vi lära oss av hivepidemin i denna nya globala pandemi? Tomas Hemstad jämför två dödliga virus som drabbat världen i vår livstid.
Av Fanny Degerfelt Nyheter 20-06-11
Frågan om det är okej att ha sex i coronatider tog Folkhälsomyndigheten på sängen. Ottar söker svar i en djungel av motstridig information – hur ska vi dejta och ha sex under pandemin?
Av Frida Ingha Krönika 20-04-29
Snabbinstiftade lagar som riskerar att dra in den personlig assistansen för de som behöver den, inget extra skydd eller tester åt LSS-personal. Såklart måste regeringen vara effektiv i extraordinära kriser som denna, men mänskliga rättigheter får inte kastas under bussen, skriver Frida Ingha.
Av Isabel Lind Intervju 20-04-24
Elza Dunkels får RFSU-priset 2020! Hon är internetforskaren som står på de ungas sida i debatten om skärmtid och nätanvändning. För 20 år sedan när hon påbörjade sin forskning var det få som engagerade sig för unga och nätet. Idag väcker frågorna starka känslor.
Av Marit Östberg Krönika 20-04-24
Känns Sveriges vädjande till sunt förnuft och folkvett säkrare, eller upplevs det som tryggare att stänga ner skolor och begränsa rörelsefriheten, som i Tyskland? Marit Östberg som befinner sig i Berlin, vill veta om människor känner sig trygga med besluten politikerna tar under coronakrisen.
Av Ylva Bergman Nyheter 20-04-07
Bristande tillgång på kondomer, preventivmedel och mensskydd. Världens mobilisering för att stoppa covid-19 slår hårt mot utsatta grupper – och våld i nära relationer och mot kvinnor ökar. Ottar gör ett svep över hur sexuell och reproduktiv hälsa drabbas av coronakrisen.
Av Fanny Degerfelt Notis 20-03-24
I New York har medborgarna fått riktlinjer för hur de ska ha säkrare sex i coronatider. Bland rekommendationerna är att pausa dejting, använda skydd vid oralsex och satsa på onani.