Taggat med: homofobi

Brojobs — avsugning utan ansvar

Emil Åkerö om fenomenet brojobs – sex mellan heterosexuella män, som ställer frågor om maskulinitetens väsen.

»En armé av älskande kan inte förlora«

Tomas Hemstad skriver från en sorgemanifestation på Castro Street i San Francisco. Om hbtq-rörelsens rätt att äga sin egen berättelse, sin egen kamp, och sin egen sorg.

Våra barn får aldrig känna igen sig

Kakan Hermansson ser trettio år av reklam passera förbi och undrar varför det är så jävla farligt att låta homo- bi- och transpersoner exemplifiera en vanlig familj.

Kan Putin Rysslands historia?

Landets konservativa ledare hävdar att homosexualitet är en västerländsk livsstil som inte passar in i »det andliga Ryssland«. Men har de verkligen koll på sin egen historia? För i den finns det såväl transkurtisaner och sibiriska schamaner med ett tredje kön, som hyllade hbtq-personer som Gogol och Tjajkovski.

»Vi är fienden nu«

En gigantisk depression hotar Rysslands hbt-samhälle. Ottars Anna-Maria Sörberg träffar redaktören Milena som fått sparken från sitt restaurangjobb, och bara några dagar efter detta reportage skrevs flyttade från landet.

Öppenheten är större på landsbygden

Diskriminering av hbtq-personer sker i mindre grad på landsbygden än i storstäderna, visar en undersökning. Lisa Olsson är glad att kunna spräcka myten om den fördomsfulle landsbygdsbon.

Arvet efter drottning Viktoria svävar ännu över världen

I Zambia riskerar två män som haft en relation med varandra 14 års fängelse. De kan dömas för "könsligt umgänge mot naturens ordning", en lagstiftning som är en kolonial kvarleva från det det brittiska imperiet men fortfarande upprätthålls, skriver Ulf B Andersson.

"Homofobin krymper mitt liv"

”Känslan av att smeka sin flickvän ömt över kinden slår inte den följande - oron över vem som har sett.” Kakan Hermansson är bottenlöst skittrött på hur omvärldens reaktioner på hennes sexualitet gör livet mindre.

"EU borde sätta starkare press"

Ett ögonblick... Ulrika Hagström, utredare på TCO som gett Expo i uppdrag att kartlägga hbt-fientliga och högerextrema partier i europeiska parlament.

»Ukrainas hbtq-personer behöver ditt stöd«

Inte bara herrfotbolls-EM står på agendan i Ukraina i år. I slutet av maj skulle landets första officiella Prideparad ha ägt rum, men efter hot från hundratals motdemonstranter ställde arrangörerna in, och i juli tar parlamentet ställning till ett nytt lagförslag mot »homosexuell propaganda«. Ottar är på plats i Kiev.

Sidor

Prenumerera på RSS - homofobi