Taggat med: Putin

Rysk tv sexualiserar ukrainska aktivister

I Ryssland utmålas ukrainska aktivister som »homosexuella från EU« och »sexuellt frustrerade hysteriska kvinnor«, enligt en ny statlig tv-dokumentär. Den intensiva nationalistiska propagandan har sexualiserats.

Kan Putin Rysslands historia?

Landets konservativa ledare hävdar att homosexualitet är en västerländsk livsstil som inte passar in i »det andliga Ryssland«. Men har de verkligen koll på sin egen historia? För i den finns det såväl transkurtisaner och sibiriska schamaner med ett tredje kön, som hyllade hbtq-personer som Gogol och Tjajkovski.

»Vi är fienden nu«

En gigantisk depression hotar Rysslands hbt-samhälle. Ottars Anna-Maria Sörberg träffar redaktören Milena som fått sparken från sitt restaurangjobb, och bara några dagar efter detta reportage skrevs flyttade från landet.

Moraliska korsfarare och befriande könsnormer

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2013.

Fascism på ny nivå i Putins Ryssland

Regimen i Ryssland krymper folkets friheter bit för bit med diskriminerande lagar. Hbt-personerna stod på tur, säger journalisten Masha Gessen, aktuell med en omtalad biografi över Putin tillika hbt-aktivist, på besök i Stockholm.

Putin stramar åt abortregler efter valet

Rysslands president Putin säger att han vill »rädda den ryska befolkningen.« men inskränker kvinnors rätt till laglig och säker abort. En mycket skadlig utveckling, enligt flera sakkunniga.

Prenumerera på RSS - Putin