Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
#4
09

#4 2009
Hur mår du?

Om 1970- och 80-talen var decennierna där psykisk ohälsa kunde skyllas på uppväxten – framför allt på lilla mammas oförmåga — är nu tiden för självrannsakning. Ottar lägger sig i terapisoffan.

LEDARE: Smällar man får ta – Ottarredaktionen har också sugits med i terapivågen och konstaterar att beredskapen för att få hjälp med sexuella problem är låg.

JUST NU: Respekt tack – inte gaygalor. I höstas kom Kristina Hultmans roman ”Undersökningen – eller When I woke up this morning I felt so gay”. 593 sidor sex och politik.

REPORTAGE: Oskuldsindustri – I Libanon vill allt fler unga tjejer opereras för att ”rekonstruera sin mödomshinna”.

Tema: Hur mår du?

Hur mår du? Alla kan må bra, och alla kan hjälpa sig själva att må bra. Men hur präglade är vi av vår tid och var finns sexualiteten? Anna Hellgren dyker ner i terapins historia.

Psykologi i celibat: De flesta personer som söker terapi har problem eller funderingar relaterade till sexualitet, oavsett varför de sökt. Men många psykologer undviker att prata om sexuella ämnen, och har för lite utbildning. Varför?

In treatment: Sextipsen duggar tätt i tv och tidningar – men för den som vill ha professionell hjälp finns lite att hämta.

OTTARSKOLAN: Gott nytt år – vad händer 2010?

SEXPOLISEN: (Hiv-)positiv gränspolitik och ny EU-president

EFTERSNACK: Romantiklängtan och abortstatistik

Beställ lösnummer av Ottar här!

Artiklar

ARTIKLAR I DETTA NUMMER