Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
#3
02

#3 2002
Ottar

Artiklar från denna årgång av Ottar ligger inte på vår webbplats. Nedan kan du läsa kort information om vad Ottar nummer 3, 2002 innehåller.

Ur innehållet:

Efterlyst – kunskapen som kom bort
Kvinnor som utsätts för mäns våld har svårt att få stöd. Några av dem som ska skipa rättvisa, skydda och hjälpa kvinnorna vidare är jurister, psykologer och socionomer. Men vad lär de sig egentligen? Sara Stridberg minns åren på juristutbildningen – och hur de kvinnliga studenterna tystnade. På andra utbildningar är bilden densamma…

Stormakten och tystnaden
Först satte Bush munkavel på utländska aktivister som kämpar för fri abort. Sedan stoppades utbetalningarna till FN:s befolkningsfond. På internationella konferenser allierar man sig med extrema abortmptståndare och religiösa fundamentalister. Nu lanseras ett lagförslag som kan punktera den fria aborträtten i USA. Den kristna högern har fått rätt man i vita huset.

Fy för lukt och kladd
Tjejer vill ha fräscha och modemedvetna könsorgan – men många får klåda, sprickor och svamp istället.

Salo – inget är viktigare än att njuta
Han har aldrig mått så dåligt som när han var latent homosexuell. I dag vill han få oss att säga ja till kärleken. Ottar fick ett sprakande möte med Ola Salo i The Ark.

Hans penis är en sorglig historia
I århundraden har vita män odlat en skräckblandad fascination över vad hans svarte ”broder” har mellan benen. Faktum är att svarta mäns könsorgan genom historien haft en avgörande roll i de viats rasistiska förtryck av svarta. I det av seendet har storleken haft betydelse – och har så fortfarande.

När man gifter sig
Christinan Jonasson skulle gifta sig. Fotografen Emil Malmborg följade Christian inför bröllopet.

På spaning efter manligheten
Är det synd om mannen? Etnologen Marie Nordberg hoppas att forskningen kan tillfära nya perspektiv på mannen, människan och demokratin. Men finner att diskussionen ofta handlar om hur mannen blir offer och begränsas av patriarket.

Beställ lösnummer av Ottar här!

Artiklar

ARTIKLAR I DETTA NUMMER