Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Nyheter Abort

ABORTFILMFESTIVAL + Releasemingel för Ottars abortnummer

Ladies should visit av irländska konstnären Emma Campbell

Ottar och RFSU:s aborträttsnätverk bjuder in till abortfilmfestival och releasemingel söndag 7 december. Sverigepremiär av dokumentären Vessel, kortfilmer, intressanta samtal och konstaktivism!

ABORTFILMFESTIVAL och RELEASE!

Tidskriften Ottar och RFSU:s aborträttsnätverk presenterar ABORTFILMFESTIVAL (kanske världens första?). Filmer, samtal, release för nya numret av Ottar med tema ABORTKAMP och konstutställning på »Pannrummet« i Stockholm. Läs program och mer om varje film nedan.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

//PROGRAM//

13.00 Välkomna!

13.15 Ottars redaktion och RFSU:s aborträttsnätverk hälsar välkomna.

13.30 FILM ”Jag fick resa – berättelser om osäkra aborter” (12 min)

13.45 FILM Embryo (14 min)

14.00 SAMTAL Ottars redaktörer samtalar med sjuksköterskan och skribenten TORUN CARRFORS om hennes erfarenheter av att arbeta med aborter och frågan om samvetsklausuler.

14.30 FILM Vessel (90 min. Filmen är på engelska)

16.15 SAMTAL
EMILIE WEIDERUD introducerar irländska konstnärerna EMMA CAMPBELL och SIOBHÁN CLANCY som pratar om den irländska aborträttsrörelsen och sitt arbete med konst och aktivism (samtalet är på engelska).

16.30 FILM Siobhán Clancys kortfilm/konstfilm.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

//OM FILMERNA//

VESSEL
Den prisbelönta dokumentärfilmen Vessel är historien om den numera legendariska aktivistgruppen Women on Waves och dess grundare Rebecca Gomperts.

EMBRYO
Vi visar den prisbelönta kortfilmen Embryo av Emma Thorsander (Råfilm), en animerad dokumentärfilm som bygger på intima intervjuer med fem kvinnor som har en sak gemensamt – de har alla gjort abort.

”JAG FICK RESA – BERÄTTELSER OM OSÄKRA ABORTER”
Vi visar RFSU:s helt nygjorda kortfilm ”JAG FICK RESA” där verkliga historier om vad som händer när abort inte är lagligt berättas. Medverkande bl a Karolina Ramqvist, Gnučči och Kawa Zolfagary.
”JAG FICK RESA” har även lansering på Pannrummet den 4 dec (separat inbjudan).

FLATPACK FEMINISM av Siobhán Clancy
KONSTFILM av den irländske videokonstnären Siobhán Clancy om mötet mellan irländsk och svensk abortaktivism, filmen är producerad under helgen som gått och visas för första gången.

//RELEASE av OTTAR tema ABORTKAMP//

Ottar med tema ABORTKAMP är färsk från tryckpressen, i numret introduceras bl a en intersektionell sexualpolitik; reproductive justice, vi diskuterar hemaborter och ger er aborträttens Hall of Fame!
Alla som kommer får ett ex av nya numret!

//KONST//

»PACK UP YOUR TROUBLES«
Hela helgen visas 5-7 december pågår konstutställningen ”Pack up your troubles” där irländska och nordirländska konstnärer som via sin konst uppmärksammar ländernas restriktiva abortlagstiftningar och att behöva resa för tillgång till abort. Medverkande konstnärer: Emma Campbell, Siobhán Clancy m fl.

—-

TILLGÄNGLIGHET
Tyvärr erbjuder Pannrummet bristfällig fysisk tillgänglighet, det är en trappa ner och ingen hiss. Vi hjälper till så att alla som vill ska kunna komma.

Filmfestivalen är en del av den större ABORTRÄTTSFESTIVALEN som pågår hela helgen 4-7 december!

Fler artiklar

Nyheter Abort

Nej till fri abort på Färöarna

Med minsta möjliga marginal röstade Färöarna emot fri abort. Kvinnor tvingas att fortsätta ta sig till privata kliniker i Danmark.

Artiklar Abort

Myten om Frida Kahlos missfall

Konstnären Frida Kahlo gjorde tre aborter. Synen på aborterna som missfall förminskar Kahlos feministiska gärning, menar forskare.

Essä Abort

Frihet i en liten påse?

På 1970-talet fantiserade feminister om konstgjorda livmödrar. I dag är vi närmare det än någonsin.