Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Sexpolisen Abort

Ny sexvaneundersökning och öppnade garderober

I varje nummer av Ottar delar chefredaktörerna ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2016.

Orgasm

Nu kommer den!

Det var tjugo år sedan svenskars sexliv sist kartlades i en större studie (Sex i Sverige, 1996), men i juli lovade folkhälsoministern att en ny befolkningsstudie om människors sexualitet ska genomföras. Det är mycket bra att ha aktuell fakta som grund för en modern sexualpolitik. Låt den bli up to date, inkluderande och omfattande.

Huvudvärk

Garderob på glänt i USA

Amerikanerna släpps ut ur garderoben! Mellan 1990 och 2014 har andelen som haft samkönat sex »over there« fördubblats. MEN samma studie visar att 51 procent anser att samkönat sex är mer eller mindre »fel«. Även om marginalen är minimal är det alltså en majoritet. Sannolikt är garderoben fortfarande rätt trång.

Piskrapp

Femtio års fängelse för abort

När en inte tror att det kan bli värre så sätter sig de konservativa politikerna i partiet Arena i El Salvador ner och plitar ihop ett lagförslag från helvetet. Redan i dag är abort förbjudet i landet och straffbart med upp till åtta års fängelse. Ett tjugotal personer sitter i fängelse efter missfall som klassats som abort. Det nya förslaget skulle innebära att straffskalan för abort höjs till femtio år.

/Redaktionen

Teckna en årsprenumeration och få en fin premie!

Trevlig läsning

Fler artiklar

Artiklar Abort

Här får du fängelse för abort

Abort är fortfarande förbjudet i stora delar av världen. Ottar har kartlagt länderna där abort leder till fängelse.

Intervju Abort

Transmän gör också abort

Organisationen Transformación driver en klinik i Guatemala City specialiserad på transhälsa.

Reportage Abort

Rökbomben – attacken mot Ottar

I ecember 2014 attackeras Ottars releaseevent med en rökbomb. Carolina Hemlin och Anna Dahlqvist återvänder till söndagen för åtta år