Taggat med: familj

Våra barn får aldrig känna igen sig

Kakan Hermansson ser trettio år av reklam passera förbi och undrar varför det är så jävla farligt att låta homo- bi- och transpersoner exemplifiera en vanlig familj.

Pappaskap under lupp

Barnet har levt med sin pappa i hela sitt liv. Men en dag kliver en främmande man in i familjens hem – den biologiska, dittills frånvarande, fadern. Det är vad som sker i Torbjörn Flygts nya roman.

No more babies

Plötsligt började bebisarna ploppa upp som micropopcorn i bekantskapskretsen. Tomas Hemstad upptäcker att gränsen inte längre går vid sexuella preferenser – utan mellan barn och barnfri, och önskar sig ett annat sätt att vara vuxen.

Gärna familj – men först en rejäl arbetslinje

Svensk familjepolitik går på export. Men hur ser det egentligen ut för verklighetens folk efter sex år med Alliansen? Ottar tar sig en titt på vårdnadsbidrag, föräldrapeng och fattiga barn.

Legitima ligg

När äktenskapet omfattar fler legitimeras även den heterosexuella tvåsamhetsnormen – det historiska ideal som äktenskapet som social institution i grunden bygger på, skriver redaktionen i årets sista ledare.

Familjen über alles

På några decennier har Spanien gått från diktatur till progressiva lagar om jämställdhet och hbt-frågor. Men egentligen handlar det ändå bara om att behålla idealet om Den Heliga Familjen, skriver Raquel Platero Méndez.

Prenumerera på RSS - familj