Taggat med: USA

Gays with guns

Hbtq-hatande storpolitik legitimerar trakasserier och våld. Efter massakern på klubben Pulse i Orlando för ett år sen uppmanar organisationer som Pink Pistols queers att beväpna sig. Motrörelsen Gays against Guns resonerar precis tvärtom.

»I can’t believe this is happening«

Grattis rasism, näthat, misogyni och alltings jävlighet. Det här valet vann ni. Tomas Hemstad kommenterar Trumps valseger direkt från Castro i San Francisco.

Lagförslag i Virginia kan legalisera diskriminering av hbtq-personer

När delstatsparlamentet i den amerikanska delstaten Virginia återsamlas idag är det ett lagförslag som sticker ut. Ett förslag signerat republikanen Bob Marshall innebär att statligt anställda kan vägra ge service till hbtq-personer, av »samvetsskäl«.

På bara fyra år har stater i USA infört 231 abortrestriktioner

När den nyvalda republikanskt dominerade representanthuset samlades i USA den 6 januari var det första de gjorde att försöka begränsa aborträtten. I USA är aborträtten under ständigt hot.

Ottar blev årets medlemstidning - igen!

Publishingpriset 2013.jpg

Ottars chefredaktörer och formgivare på prisgala 2013

 

För tredje året i rad vann Ottarredaktionen Svenska Publishingpriset, och för andra året i kategorin Årets medlemstidning.

Juryns motivering löd:

»För en fräck attack, coola lösningar, bra typografi och tempo och en konsekvent design – ett föredöme!«

Den stolta och glada redaktionen vill rikta ett varmt tack till formgivare, fotografer, illustratörer, korrekturläsare och övriga medarbetare samt alla läsare som bidragit till att vi vann pris!

2012 tilldelades Ottar Årets medlemstidning.

2011 knep Ottar juryns specialpris för god journalistik.

Hotad aborträtt driver aktivismen

Den pågående offensiven mot aborträtten i Texas får inte bara konsekvenser för kliniker och enskilda kvinnor, den har också sporrat den feministiska aktivismen i delstaten – och kan komma att föra Wendy Davis ända till guvernörsposten.

"Det är en svår dag"

Efter 30 år av hot och religiösa protester tvingas nu läkaren Lester Minto stänga sin abortklinik – på grund av en teknikalitet. Ottar har besökt Rio Grande Valley, ett av USA:s fattigaste områden.

”North Dakotas abortlag har inte en chans i domstol”

USA:s delstater röstar igenom hårdare abortlagar på löpande band, men många strider mot grundlagen och stoppas i domstol. Sannolikt väntar nu samma öde det senaste exemplet i North Dakota. De grundlagsvidriga lagarna är en del av abortmotståndarnas strävan mot en ny avgörande dom i Högsta domstolen.

Veteraner bryter tystnaden

Kvinnor i USA:s armé löper större risk att våldtas av en manlig kollega än att dö i strid. Dokumentärfilmen The Invisible War, som var nominerad för en Oscar, gör deras krig synligt.

Vem ska va president?

Varför är samkönade äktenskap så viktigt, kommer preventivmedel att förbjudas och vilken påverkan får Occupy Wall Street – en folkrörelse mot girighet – på samhället? Ottar bad tre sexualpolitiskt engagerade aktivister titta i kristallkulan.

Sidor

Subscribe to RSS - USA