Taggat med: USA

Circus of books – ett bögporrens eldorado

Den hjärtevärmande Netflix-dokumentären Circus of Books om gayporrbutiken i Los Angeles med samma namn, är både ett ovanligt familjeporträtt och en inblick i det historiska gaykvarteret Sunset Junction. Erik Augustin Palm bodde granne med den ikoniska butiken tills den stängde 2016 och tar oss med längs memory lane.

Virus har ingen moral

Aidskris och coronakris. Vad kan vi lära oss av hivepidemin i denna nya globala pandemi? Tomas Hemstad jämför två dödliga virus som drabbat världen i vår livstid.

Gays with guns

Hbtq-hatande storpolitik legitimerar trakasserier och våld. Efter massakern på klubben Pulse i Orlando för ett år sen uppmanar organisationer som Pink Pistols queers att beväpna sig. Motrörelsen Gays against Guns resonerar precis tvärtom.

»I can’t believe this is happening«

Grattis rasism, näthat, misogyni och alltings jävlighet. Det här valet vann ni. Tomas Hemstad kommenterar Trumps valseger direkt från Castro i San Francisco.

Lagförslag i Virginia kan legalisera diskriminering av hbtq-personer

När delstatsparlamentet i den amerikanska delstaten Virginia återsamlas idag är det ett lagförslag som sticker ut. Ett förslag signerat republikanen Bob Marshall innebär att statligt anställda kan vägra ge service till hbtq-personer, av »samvetsskäl«.

På bara fyra år har stater i USA infört 231 abortrestriktioner

När den nyvalda republikanskt dominerade representanthuset samlades i USA den 6 januari var det första de gjorde att försöka begränsa aborträtten. I USA är aborträtten under ständigt hot.

Ottar blev årets medlemstidning - igen!

Publishingpriset 2013.jpg

Ottars chefredaktörer och formgivare på prisgala 2013

 

För tredje året i rad vann Ottarredaktionen Svenska Publishingpriset, och för andra året i kategorin Årets medlemstidning.

Juryns motivering löd:

»För en fräck attack, coola lösningar, bra typografi och tempo och en konsekvent design – ett föredöme!«

Den stolta och glada redaktionen vill rikta ett varmt tack till formgivare, fotografer, illustratörer, korrekturläsare och övriga medarbetare samt alla läsare som bidragit till att vi vann pris!

2012 tilldelades Ottar Årets medlemstidning.

2011 knep Ottar juryns specialpris för god journalistik.

Hotad aborträtt driver aktivismen

Den pågående offensiven mot aborträtten i Texas får inte bara konsekvenser för kliniker och enskilda kvinnor, den har också sporrat den feministiska aktivismen i delstaten – och kan komma att föra Wendy Davis ända till guvernörsposten.

"Det är en svår dag"

Efter 30 år av hot och religiösa protester tvingas nu läkaren Lester Minto stänga sin abortklinik – på grund av en teknikalitet. Ottar har besökt Rio Grande Valley, ett av USA:s fattigaste områden.

”North Dakotas abortlag har inte en chans i domstol”

USA:s delstater röstar igenom hårdare abortlagar på löpande band, men många strider mot grundlagen och stoppas i domstol. Sannolikt väntar nu samma öde det senaste exemplet i North Dakota. De grundlagsvidriga lagarna är en del av abortmotståndarnas strävan mot en ny avgörande dom i Högsta domstolen.

Sidor

Prenumerera på RSS - USA