Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
#4
10

#4 2010
Förvandling

Förvandling. Det rör på sig. Livet och lusten är en ständig våg som rör sig framåt, åt sidorna och i vissa fall, bakåt. Men processer – de politiska, de personliga, de sexuella, de kroppsliga eller mentala – rör sig åt alla möjliga håll samtidigt. Från en plats till en annan, en åsikt till en annan, en kropp till en annan. Vi är i ständig förvandling.

Innehåll #4 2010

LEDARE: Porr som porr – våra digitala vardagsrum krymper yttrandefriheten.

JUST NU: Separatist, javisst! – Nu tar det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget över ett helt nummer av tidskriften Galago. Sara Hansson berättar om hur hon blev såld på kvinnoseparatism.

Familjepolitisk gyttja: Lisa Bjurwald gör nedslag på en brun kontinent.

”Varje abort en förlust för samhället”: Sverigedemokraterna vill som enda parti inskränka den svenska aborträtten.

Erotiskt parti kräver blöjskola för män: Gioconda Belli, författare från Nicaragua, organiserar en politisk rörelse med målet att skapa en ”feminin regering”.

Sex på ritbordet: Den 17 januari 2010 har sexualupplysningsfilmen ”Sex på kartan” premiär – en animerad storsatsning från Utbildningsradion och RFSU.

Tema: Förvandling

Nät utan naket: Anders Rydell spanar in i ett internet helt fritt från sex.

”En mäktig känsla”: Genetik, etik, och juridik – att vara två tjejer och skaffa barn lämnar inget åt slumpen. Anna Åhlund skriver en lesbisk föräldraguide.

KRÖNIKA: Kvinnor kysser försiktigt, män stöter hårt – Katarina Winter studerar sexspalter och förflyttas till bronsåldern.

Tantradagboken, del 1: Madonna gör det, Sting också. Följ med paret Nina och Mark på deras gemensamma resa mot landet tantrasex.

En dåres försvarstal: Marcus Birro mot väggen. Var står han i frågor om homosexualitet, transpersoner och abort? Egentligen.

Klubb Transvestia söker medlemmar: Före internetdejting och prideparader startade Eva-Lisa Bengtson Sveriges första queerklubb. Mika Nielsen har hört hennes historia.

Den lyckliga horans död: Hon var sexexpert och feminist, nästan 30, blev varken tvingad eller uppmanad. Carin berättar om ett misslyckande.

Fittan och själen: Marit Östberg träffar privilegierade prostituerade och placerar sexköp på den klasspolitiska kartan.

Besvärlig befriare: P-pillret fyller 50 i år, men många blir deppade och tappar sexlusten.

Besvikna blivande pappor: Dagens svenska pappor är beredda att ta en stor del av föräldraansvaret, men i mötet med vården känner sig många förbisedda.

OTTARSKOLAN: Vad säger lagen?
SEXPOLISEN: För fan FN
TANTRADAGBOKEN: Del 1

Artiklar

ARTIKLAR I DETTA NUMMER

Ledare

Porr som porr

Google har börjat spamklassa mejl från RFSU. Porr som porr, liksom. Men internetjätten där anställda badar i smoothies och bollhav