Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
#4
08

#4 2008
Kroppspolitik

Sexualitet, kropp och fantasi. Allt flyter samman och du kanske blir den du gör dig till, den du vill vara, den du är. Men stater kontrollerar, stimulerar eller begränsar ­sexualiteten och reproduktionen. Följ med in i skalpellernas, surrogatmagarnas och testosteronets värld.

LEDARE: Samhällskroppen. Kvinnokroppen är antagligen ett av de mest brännbara ämnen som existerar idag.

Spermans sista match: Sperma är den potente mannens viktigaste ägodel, den barnlängtandes välsignelse och förbannelse. Livets förutsättning.

Eftersnack: Om porrsanering. I Ottar nr 3 2008 varnade Ulf B Andersson för ”sedlighetsroteln” med anledning av porrtidningsupproret i Piteå och konservativa konstprotester. Det har väckt reaktioner.

/ Extratema: BDSM /

Fantasier om att dominera eller låta sig domineras är vanliga, men vad innebär det att leva ut dem? Ottar låter några utövare berätta, och följer med in i terapirummet.

Att leva som härskarinna: Dominanta sadisten Lucia ser BDSM-förhållandets omkullkastade könsroller som en njutningsfull feministisk revolution. Här berättar hon om sin vardag som enväldig härskarinna.

Dominanta lustar: Hur ser en psykoterapeut på lust som inbegriper våld, makt och underkastelse? Gullvi Sandin gläntar på behandlingsdörren.

Ut ur skuggorna: Xzenu Cronström är trött på skammen som omger BDSM. Han vill bli sedd som en medmänniska – inte ett freak.

Kontroll, trygghet, njutning: Helena berättar om sexuella möten som skapar mening, och önskar förståelse och respekt

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2008)

Artiklar

ARTIKLAR I DETTA NUMMER

Krönika

Leva som härskarinna

Dominanta sadisten Lucia ser BDSM-förhållandets omkullkastade könsroller som en njutningsfull feministisk revolution. Här berättar hon om sin vardag som enväldig