Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Krönika

Leva som härskarinna

Dominanta sadisten Lucia ser BDSM-förhållandets omkullkastade könsroller som en njutningsfull feministisk revolution. Här berättar hon om sin vardag som enväldig härskarinna.

Något händer med mig då hans ögon blir blanka. En rusande känsla av att omformas till ett hungrigt rovdjur som fått upp ett blodspår. Han anar vad som komma skall och backar undan tills han slår i väggen. Jag slår honom hårt över munnen och han faller på knä. Jag river upp hans hud med mina naglar. Läppjar blodet från strimmorna över hans rygg och han tackar mig ömt för min beröring. Jag älskar honom så vansinnigt.

Hur ser en vardag ut där BDSM inte är en sängkammarkrydda, utan en maktförskjutning som genomsyrar allt? Där könsnormerna är njutningsfullt söndertrampade och bilden av den väna passiva kvinnan nedpissad, bokstavligen.

Du har sett honom spela sin roll i Hollywoodfilmerna. Avskytt honom i romanerna och förfärats över hans brott i kvällstidningarna. Den kontrollerande, elaka mannen. Han som kuvar sin kvinna till lydnad med hot och våld. Som bestämmer kläderna hon ska bära och som tvingar till sig sex då han känner begär. Han som bekräftar Mannen som den till sin natur iskalle förövaren. The Bad Guy. Manlighetens odjur.

Jag kallar mig Lucia. Jag skulle kunna vara den mannen, mitt långa lockiga hår och röda läppar till trots. Och jag är långt ifrån ensam. Missförstå mig rätt. Epiteten dominant och sadist är inte enkla. Särskilt då jag som kvinna inte har testosteronet, mitt sociala arv eller neandertalar-gener att beskylla. Därför får du inte veta mitt riktiga namn. Men jag kan lova att du inte skulle ana om du mötte mig på Konsum. Jag är både söt, vänlig och synnerligen välartad. Jag går på en ansedd utbildning, hade inte ihjäl djur när jag var barn och ser mig som en synnerligen empatisk människa.

Jag minns precis hur det började. Jag var 16 år och kom av en slump över Leopold Sacher Masochs bok Venus i Päls om den grymma vackra Wanda och hennes hängivna slav Severin. Boken blev en förklaring till varför jag aldrig trivdes med att ligga på rygg och penetreras. Varför machokillarna aldrig attraherade mig. Varför jag ständigt valde överromantiska, långhåriga och utmärglade ”Sad-Boys” framför ”Bad-Boys” och blev som kåtast då de grät i mitt knä eller blödde efter mina naglar, tänder och knivar. Det förklarade mina mörka våldsamma fantasier om att kidnappa och ta med våld tills han krypandes ber om nåd och kysser mina fötter med blodiga läppar.

Med Venus i päls fick jag ord, namn och förebilder. Tre år senare finner jag webbplatsen Darkside.se. Sveriges största forum och mötesplats för fetischister och sadomasochister. Där faller alla bitar på plats. Här kom jag i kontakt med andra kvinnor som delade min historia, mina fantasier och min längtan och där fann jag systerskapet Queens of Dreams.

Där fann jag också Ceasar som idag är min älskade ägodel. Vår saga började som en lek en mörk natt då han bunden och hjälplös låg mot golvet med alla eventuella protester tystade av en gagball. Med ögonen svartmålade, vidöppna och blanka av tårar. Kinderna blossande av örfilar. Jag blev dödskär. Han var så vacker: så öppen, ägd, använd och älskad. Min respekt för hans undergivenhet är gränslös. Han blev min kärlekssaga. En saga som berättad på fel sätt skulle kunna vara en vansinnesberättelse. Efter mina genusvetenskapliga studier och 22 genomlevda år i vårt lands patriarkat så kan jag se att i de allra flesta förhållanden mellan man och kvinna finns en ojämn maktfördelning. Men den är outtalad och oftast oönskad. I min och Ceasars relation är maktförskjutningen fastslagen av en ömsesidig vilja och dess förutsättningar nedskrivna i ett kontrakt som vi båda skrivit under.

Kontraktet gör klart att innanför min tröskel gäller inte reglerna vi flickor fått lära oss. Här är de röda naglarna och läpparna maktsymboler och mina höga vassa klackar vapen. Min fitta hans tempel, min vilja hans lag. Han gör allt för att underlätta min vardag. Undanröjer det världsliga som disk, städ och matlagning för att jag ska få obegränsat med tid för att läsa, studera, dansa och skapa.

Därför vaknar jag av att han kysser mina fötter. Till färdig frukost och ett städat hem. I utbyte formar jag honom till perfektion. När någon förundrat frågar om vår relation brukar han leende svara: ”Det är så enkelt egentligen, hon går – jag följer. Hon spottar – jag sväljer. I am her Bitch and I love it”.

Avundas du min lyx? Du som knappt kan övertala din pojkvän att diska, som längtar efter mer bekräftelse, mer passion och romantik? Längre förspel, mer känsla och bättre teknik? Whatever. Hela hemligheten är att du kan välja om. Jag ska förklara. Jag tror nämligen att divalaterna jag spelar på finns inom alla oss kvinnor. Jag ser mina högt ärade medsystrar i Queens of Dreams och hur de lever sina drömmar. Men jag ser också styrkan och viljan i kvinnor vart jag än går. Men vi har lärt oss att hålla tillbaka och slå ned blicken särskilt då vi är kåta. Det är en skam. Och det är fullständigt onödigt.

Som dominant kvinna pissar jag bokstavligen på föreställningen om hur tjejers och killars sexualitet är till ”sin natur”. Jag har en dominant väninna som på krogen fick höra av tjejerna jämte att ”man vet ju hur män är, de vill bara en sak”. Hon kunde inte låta bli att vända sig om och svara med ett leende ”Ja, de vill slicka sin kvinnas skor och underkasta sig hennes vilja.” Jag vet så väl vad hon menar. Varje vecka kommer mängder av ömma brev till mig där män av alla sorter ber på sina bara knän om att få tjäna mig. Många av dem är starka, vackra och framgångsrika. En del är gifta, en del är kändisar, en är bolagsboss, en annan dyster poet. Du skulle bli förvånad.

Att leva ut sin dominans som kvinna är sprängstoff. Det innebär en förändring inte bara av din egen självbild utan i sin förlängning en djupgående samhällsförändring. De våldsamma till män vi läser om i kvällstidningarna är utrotningsbara. Bara vi kvinnor, på den fredliga och njutningsfulla vägen, lär om och väljer rätt. Vår makt i det valet är enorm.

Lucia
Lucia är 22 år gammal. Hon är dominant sadist och Mistress i Göteborgsnätverket Queens of Dreams, en sammanslutning av unga dominanta kvinnor och undergivna män.

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 4 2008)

Fler artiklar

Extra

Lyssna på Ottar!

Nu kan du lyssna på flera både nya och gamla artiklar i mobilen!

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.