Sexpolis: Monsterpedofiler och mod i mellanöstern

I varje nummer av Ottar delar Ottars redaktörer ut kärlek och bestraffningar. Här är skörden ur #3 2009.

Piskrapp: Monsterpedofiler

”Se här – bilder från huset där barnen våldtogs!” ”Här lagade de mat!” ”Männen stod på rad, säger grannen!” I varannan deckare finns övergreppen som kuliss. På nätet vimlar det av fantasier om sex med barn. Stockholms filmfestival toppar med filmen ”Dogtooth”, om inlåsta vuxna barn. Men öh, haja, det är bara fantasier, provokationer – precis det som författaren till ”Bambi” levererar i nyutgivna ”klassikern” ”Josefine Mutzenbacher: en wienerhoras historia” (Vertigo): en kåt och lycklig barnprostituerad som till slut gifter sig med sin pappa.

Huvudvärk: Barockt

För tredje gången på tio år har ännu en FN-kommitté konstaterat att Nordirlands förbud mot abort (trots att de är britter och borde lyda under samma lagar) borde ändras och inte är förenligt med kvinnors mänskliga rättigheter. En kvinna som blivit våldtagen på Nordirland måste betala upp till 20 000 kr och åka till England, och gör hon en illegal abort i landet kan hon dömas till livstids fängelse.

Orgasm: Mod i mellanöstern

I Libanon kan du bli åtalad för din sexuella läggning, om du inte är hetero förstås. Men nu finns ”Libanons första queerbok”, ”Bareed Mista3jil”. Hbtq-organisationen Meem publicerar 41 sanna (och personliga) berättelser från lesbiska, bisexuella, queera och ifrågasättande kvinnor och transpersoner. Yey!

Ottarredaktionen
 

 

Beställ lösnummer av Ottar här! (Detta är nr 3 2009)

Lägg till ny kommentar

Ren text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!