Taggat med: lesbisk

En armé av älskande – unika bilder av hbtq-kampen i ny dokumentär

I dokumentären »En armé av älskande« berättar några av den svenska hbtq-rörelsens veteraner om queer kultur och aktivism via tre filmer gjorda på 70-talet. Ottar träffar regissören Ingrid Ryberg.

»Får kvinnor här inne ha sex med varandra?«

Tiden i kvinnofängelse var hård, med längtan efter barnen, förhör och förflyttningar. Men också ny vänskap och kärlek. Francis berättar om att sitta inne.

Skammen förenar Carol och Suffragette

Skäms! De aktuella filmerna Suffragette och Carol har något gemensamt, både Maud och Carol tvingas bära skammen över att vara »dåliga« kvinnor och mödrar och fråntas sina barn som straff. Trots det segrar feminismen och den fria kärleken.

En helt ovanlig tjejtidning

"En vanlig tjejtidning med mode och smink, fast för tjejer som gillar tjejer." Så beskriver grundarna bakom Lotus magazine, vars debutnummer utkommer i oktober. Ottar tog sig ett snack med hjärnan bakom verket och pratade hetero- och homonormer.

"En mäktig känsla"

Hur känns det att vara gravid med sin tjej, fast inte bära barnet? Genetik, etik, och juridik – att vara två tjejer och skaffa barn lämnar inget åt slumpen, valen och besluten är många. Anna Åhlund skriver en lesbisk föräldraguide. Läs ett utdrag ur texten här:

Prenumerera på RSS - lesbisk