Taggat med: Ukraina

Hbtq-personer under attack i Ukraina

Klimatet hårdnar för hbtq-personer i Ukraina där konflikten går in på sitt femte år. Ottar har träffat Marina Kostetska som berättar om flykten från Donetsk och livet som internflykting.

»Surrogatmödraskap ses som ett sätt för fattiga att tjäna pengar«

Ryssland är ett av få länder i världen som tillåter kommersiellt surrogatmödraskap. Men nu kan ett förbud vara att vänta, redan i vår.

Ukraina inför antidiskrimineringslag för hbtq-personer i kohandel med EU

Ukrainas medborgare får visumfrihet i EU när landet inför diskrimineringsskydd för hbtq-personer på arbetsplatser. Ottar tittar på en glädjande lag som tvingats fram i kohandel med EU.

»Jag sa att jag hatar min kropp. Det stämmer inte, men det är vad de vill höra.«

UKRAINA. För att få tillgång till vård måste transpersoner i Ukraina gå med på att låsas in. 30-45 dagar på psykiatrisk klinik är en obligatorisk del av könsidentitetsutredningen. Nu höjer transrörelsen i Ukraina rösten för rätten att få vara fri.

Rysk tv sexualiserar ukrainska aktivister

I Ryssland utmålas ukrainska aktivister som »homosexuella från EU« och »sexuellt frustrerade hysteriska kvinnor«, enligt en ny statlig tv-dokumentär. Den intensiva nationalistiska propagandan har sexualiserats.

»Ukrainas hbtq-personer behöver ditt stöd«

Inte bara herrfotbolls-EM står på agendan i Ukraina i år. I slutet av maj skulle landets första officiella Prideparad ha ägt rum, men efter hot från hundratals motdemonstranter ställde arrangörerna in, och i juli tar parlamentet ställning till ett nytt lagförslag mot »homosexuell propaganda«. Ottar är på plats i Kiev.

Prenumerera på RSS - Ukraina