Finns det trygga rum på Clubhouse?

Clubhouse var en fristad för rasifierade, hbtqi-personer, kinksters och unga i förorten, men det nya sociala mediet håller på att byta skepnad. Juliet Atto ser hur mediesverige är på väg att ta över.

Hej aktivist: Mia Mulder och Sherenté Mishitashin Harris

I varje nummer av Ottar träffar vi två sexualpolitiska aktivister – en i Sverige och en i världen. Säg hej till Mia Mulder och Sherenté Mishitashin Harris!

Effektiv metod läker trauman

Idag finns effektiv behandling mot trauma och PTSD med snabba resultat. Men varför vet inte fler att den finns?

Transfrågorna blir ett av tjugotalets stora politiska områden

Allt fler transpersoner tar plats bland politiska makthavare och i offentligheten. Transfrågan tycks bli en av tjugotalets stora på den politiska dagordningen, spår Erik Galli.

Linda och Martin nekas IVF för att de har boendestöd

Trots att Linda och Martin har egna könsceller beslutade kliniken om en utredning som endast krävs vid donerade könsceller. Nu har paret tagit hjälp av Antidiskrimineringsbyrån i Uppsala.

Fina flickor, fula pojkar

Professor Lucas Gottzén tar oss genom den historiska striden om onanin, fram till dagens polariserade och starkt könade porrdebatt.

Saker du aldrig undrat om monogami och därför inte frågat om!

Hur är monogama? Hur lever de, och varför? Psykologen och sexologen Tanja Suhinina undrade på riktigt.

Ny våg av digitalt sexprat

Kliande underliv, orgasmsvårigheter, utebliven mens eller sorg över en döende relation. I ett nytt landskap av facebookgrupper och sexpoddar diskuteras sex öppnare än någonsin.

Skinnet som politisk yta

Queera pinuppor, enhörningar eller den feministiska klassikern kvinnotecknet. På huden utmanas normer kring sexualitet, hudfärg och kön

Svart kärlek

Sociala medier har i år svämmat över av personliga berättelser om våld och diskriminering. Men kan »svart kärlek« vara motgiftet till antisvart hat? Juliet Atto låter fem personer öppna sina hjärtan.

SERIE: Förhuden

Tom af Brockbrock tolkar förhuden i serieform.

Antitrans-allians

Föräldranätverket Genid har varit en tung röst i debatten om transvården, men deras kritik uppstod inte i ett vakuum. Ottar avslöjar kopplingar till konservativa och transkritiska grupper.
Visa fler
Prenumerera på
Bli medlem i rfsu

Prenumerera på Ottar!

Fyra nummer om året och en bok eller tygkasse för endast 160 kr!