Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Nyheter

BDSM-magasinet Venia vill nå vaniljare

Venia Magazine är Sveriges första nätmagasin om BDSM. Men redaktionen vill inte rida på vågen efter filmaktuella Fifty shades of Grey utan ge sin egen bild av normöverskridande sexualitet.

Baby Blodskam, skribent och en av grundarna, ringer upp från hemligt nummer. På bilderna på sajten bär hon mask och är liksom de andra skribenterna anonym.

– Det ska inte behöva vara hemligt. Men kvinnor får ofta utstå smutskastning på internet och eftersom det vi skriver kan provocera tror vi att vi skulle få utstå mycket. Det är för vår egen säkerhet. Vi tror också att det ger oss möjligheten att vara mer öppna i det vi vill säga.

Är det inte jobbigt att känna sig så utsatt?

– Vi har diskuterat och kommit fram till att vi vill vara försiktiga med bilder och information om oss själva. Nu lägger vi det bakom oss och fokuserar på det roliga. Vi har personliga bloggar, alla med varsin nisch. I vårt första reportage går skribenten KissMiss på BDSM-fest. Jag skriver en krönika om det nya ordet för onani, klittra. Men också om debatten om samtyckesbrott vs våldtäkt. I månadens kink provar någon av skribenterna på en slags kink eller fetisch. Och så har vi en frågespalt.

”Vi vill bryta fördomar. Det är den största biten, i synnerhet de om undergivna kvinnor.”

Riskerar ni inte att förstärka tabut kring BDSM genom att vara anonyma?

Vi vill bryta fördomar. Det är den största biten, i synnerhet de om undergivna kvinnor. Folk har verkligen en föreställning om vad det innebär. Vi har märkt att det är väldigt mycket på tapeten i och med Fifty shades of Grey. Därför kommer det väldigt lägligt att få visa en annan bild.

Måste man vara insatt i BDSM för att läsa Venia?

– Vi vill gärna nå dem som man inom BDSM-kretsare kallar vaniljare. De som har “vanligt sex”, men kanske har fantasier och tankar om andra typer av sex. Men vi riktar oss också till BDSM-rävar. Vem som helst som är sugen på att utveckla sin sexualitet.

På lördag den 14 februari är det premiär för Venia Magazine.

*BDSM står för bondage/disciplin, dominans/underkastelse och sadomasochism.

Fler artiklar

Extra

Lyssna på Ottar!

Nu kan du lyssna på flera både nya och gamla artiklar i mobilen!

Nyheter

Drevet mot RFSU

Hur blev en sexualupplysande broschyr riktad till vuxna transpersoner ett hot mot barnen? Ottar har granskat desinformationskampanjen mot RFSU.