Tidskrift om sex och politik
Tidskrift om sex och politik
Intervju

Bortom vaniljsex

Midori

Midori är sexualupplysare, konstnär och författare med inriktning på “äventyrlig sexualitet”. Igår anlände hon i Stockholm för att hålla workshops och föreläsningar om bland annat bondage och “how to eat a peach”.

Med en examen i psykologi från University of Californa och arbete som sexualupplysare i San Fransisco reser Midori världen runt som konstnär och föreläsare. Hon är specialiserad på det hon kallar ”äventyrligt sex” och har gett ut böcker som Midoris expert guide to sensual bondage och Wild side sex. The book of kink.

Vad får du din inspiration ifrån?
– Deltagarna på mina föreläsningar och workshops som får aha-upplevelser av dem. Det är väldigt inspirerande.

Hur hamnade du i den här branschen?
– Det ligger i släkten faktiskt, vi har varit idealister ända sedan 1620-talet. Efter collage började jag utforska de sexuella subkulturerna i San Fransisco och det var väldigt spännande. I den processen så kom jag i kontakt med en grupp som hette ”The San Fransisco sex information”. Där fick jag en djupgående utbildning i sexualitet som lade grunden till min kunskap i ämnet.

– Jag började få förfrågningar från lokala ställen att komma och hålla föreläsningar. Till slut insåg jag att jag hade talang för detta, och slutade mitt tråkiga kontorsjobb.

Vad tror du är det största hindret för människor att kunna njuta av sin sexualitet?
– Kulturell och självpålagd skam. Det är mitt jobb att hjälpa människor att släppa skammen och tillåta sig att njuta. Ett sätt att göra det med det är genom humor för att få folk att inte ta det på så stort allvar.

En del saker du lär ut är okonventionella, har du mött motstånd?
– Den enda kritik jag har fått är att folk ibland säger att de vill lära sig mer, att mina klasser är för korta.

Du är inspirerad av japansk subkultur, har du andra influenser?
– Jag är intresserad av det ”man inte ska se”. Jag är lite nördig och jag tycker om att ta reda på varför folk gör vad de gör.

Vad jobbar du med just nu?
– Jag kommer delta i Seattle erotic art festival, där jag ska ställa ut bland annat en soffa gjord av uppblåsbara dockor, pälsbeklädda dildos och en fitta gjord av djurtänder.

Vilket är ditt bästa sextips?
– Att läsa erotisk litteratur för varandra, och skriva lite anteckningar i marginalen om vad man tycker om innehållet, så att ens partner kan läsa det sedan. Det blir en rolig liten lek med kommunikation.

Annie Navfjord


Läs mer

Midoris egen webbplats ”Planet Midori”

Fler artiklar

Reportage

Proud boys inifrån

Experter menar att Proud Boys är en av USA:s farligaste, fascistiska organisationer. Ottar har följt den innersta kretsen på politiska

Insändare

»Israel förtjänar bättre«

Kristofer Åberg skriver replik till krönikan Pinkwashing säljer myten om Israel. Skribenten Shora Esmailian svarar direkt.